Mergi la conţinutul principal
search

22 mai, 18:00 - CREATIVE TRIBE

Pe 22 mai, Teli împărtășește din insight-ul celor aproape 10 ani de activitate într-un workshop liber de pictură pe medalioane din plexiglass și expune o selecție din propriile lucrări. Până în prezent, Teli a avut o serie de expoziții personale în România și Elveția, iar experiența și-a cultivat-o în cadrul taberelor de creație din Franța, Japonia, Bulgaria, Maroc, India și Grecia.

atelier teli iasca

Design, marochinărie și antreprenoriat – o discuție propusă de cei de la Atribut într-un spațiu destinat exersării creativității. Atribut, un spațiu destinat exersării creativității, se dedică realizării de genți cu design contemporan și experimentelor constante cu texturi, forme și materiale ce definesc ideea de poșetă.

atribut

 

Bianca Popp este un brand de design vestimentar fondat în 2009, disponibil offline în showroomul din Calea Giulesti nr. 14, etaj 2. Hainele sunt despre stări de spirit și despre povești personale, designul lor se bazează pe un proces complex de deconstrucție și reconstrucție. Showroomul propune o experiență specială de identificare a emoțiilor pe care hainele trebuie să le exprime și de personalizare a hainelor.

La RDW 2019, designerul lansează o invitație la o sesiune de Pimp my dress. Atelier de creativitate. O zi dedicată mini intervențiilor creative asupra hainelor aduse de vizitatori, făcute în atelierul deschis, împreună cu ei. Un punct de pornire pentru discuții libere despre construcție, proporții si culoare în designul vestimentar alături de designer.

Bianca Popp

Atelier Black Space Studio a fost creat ca o extensie a ERSA Atelier, o oportunitate pentru designerii din spatele brandului să depășească restricțiile modei cu proiecte de artă și instalații, ca parte din aceeasi registru creativ. Este un spațiu în care ideile iau naștere și apoi sunt transpuse în realitate.

Pe 22 mai expun pentru vizitatorii Creative Tribe proiectul (Un)Seen, o instalație multimedia care explorează limitele dintre imaginație și realitate, dintre ‘nimic’ și manifestarea fizică a procesului creativ. Acest experiment estetic este o călătorie în modul de gândire prin care un lucru comun devine artă, lăsând vizitatorii să experimenteze actul creației.

Black Space Studio – curated by ERSA

boXstUdio este un mediu de lucru deschis, orientat înspre diverse proiecte interdisciplinare axate pe design integrativ, producție multimedia și dezvoltarea de abilități soft. Building Stories se desfășoară în acest an în jurul unei expoziții interactive de fotografie marca Rhabillage, un atelier de producție de carte concept coordonat de D3SIGNbox creative și o instalație interactivă de artă digitală semnată de In-Dialog.

boxstudio

La etajul 3 din ISAF s-a deschis un studio de fashion design aflat la începutul activitității. Și-au propus ca RDW să fie momentul în care cunosc oameni noi și povestesc mai mult despre ei. Sunt creativi, sortează idei, experimentează și își dau silința să găsească alții ca ei – primul pas, pe 22 mai în sesiunea de open doors pe care o găzduiesc.

CROM14

 

La Romanian Design Week, FatFox Animation îi invită la etajul 5 din ISAF pe toți cei interesaț să afle cum prind viață personajele în lumi 2D și 3D. Veți avea ocazia să întâlniți atât echipa FatFox, cât și pe partenerii lor, echipa de creație de la Vână Animation Studio – ei dau viață poveștilor prin animații frame-by-frame și 2D.

FatFox Animation este un studio de CGI independent, lansat la începutul anului 2017. Proiectele de animație marca FatFox reprezintă visual storytelling la nivel înalt, special creat pentru orice fel de conținut digital: film, seriale, reclame și cinematics.

Echipa de designeri, experți VFX și animatori 2D și 3D colaborează cu o rețea de artiști talentați în funcție de specificul proiectelor. Studioul este axat în mod deosebit pe animația de personaj 3D într-o varietate de stiluri – de la cartoony până la realistic.

FatFox Animation

Situat într-un nod simbolic al metropolei, la intersecţia căilor de comunicaţie feroviară și rutieră, HALUCINARIUM este un simbol al revirimentului comunităţii artistice locale și o rampă de lansare a tinerelor talente, atât pe plan local cât și internaţional. 

În cadrul RDW, Galeria Halucinarium propune publicului un proiect artistic care aduce în prim plan lucrări de grafica și instalații semnate de artista Mirela Ivanciu. Expoziția Fantomatica Istorie Naturală se va desfășura în perioada 6 mai – 13 iunie 2019. Conceptul expoziției redă într-o manieră contemporană atmosfera vechilor cabinete de curiozități, transpunând privitorul într-o lume misterioasă și ciudată.

halucinarium

Foarte la modă în secolele XVIII și XIX, cabinetele de curiozități adunau tot felul de animale din locuri exotice, cu anomalii sau pur și simplu extraordinare, mini grădini botanice unde erau aclimatizate soiuri rare, mecanisme și obiecte ciudate. Un fel de ecosisteme menținute în viață sau expuse într-un cadru artificial, rupte din contexul organic.

O atmosferă stranie, nefirească, un fel de grădină imaginară în care sălășluiesc creaturi, păsări, animale și plante dintre cele mai neobișnuite, care în mod iluzoriu par familiare, comune. Lucrările care fac parte din această expoziție traduc în cheie contemporană atmosfera/conceptul de bază al acestor cabinete de curiozități. Desenele de mari dimensiuni și instalațiile grafice expuse fie că redau pasări, animale recognoscibile sau nu, fie că prezintă grădini exotice luxuriante sau imaginare, transmit această atmosferă stranie, de neorganicitate, de anormalitate, de spațiu artificial, improvizat. Expoziția creează un ecosistem vizual unic în care modul de parcurgere, de citire a lucrărilor, generează un traseu care scoate privitorul din zona de confort.

halucinarium

HALUCINARIUM este brandul-umbrelă care găzduiește trei linii de activitate: Galeria de Artă, Evenimentele sociale și de business, și Art ON, vehiculul prin care se propun abordări și soluții artistice legate de problematici sociale și de mediu.

Opening Party.

CREATIVE TRIBE găzduiește lansarea unei noi școli creative pe 22 mai, în cadrul RDW, într-un happening ce va conține o serie de micro evenimente dedicate fiecărui domeniu, culminând cu o petrecere creativă pe terasă. Programul Multiversal School of Creativity va fi structurat în jurul conferințelor, masterclass-urilor și workshopurilor în domenii creative: fashion design, design de obiect, photo, video, animație, film, teatru, muzică.

Oltin Dogaru își deschide ușile studio-ului foto pentru o sesiune de portrete cu vizitatorii CREATIVE TRIBE la RDW 2019.

La etajul 5 al clădirii ISAF, creativii de la Smallet îi așteaptă pe toți cei interesați să afle mai multe despre produsele de mică marochinarie din piele în atelierul lor. Dacă cumperi un portofel minimalist, produsul reprezentativ pentru brand, vei putea vedea cum se face. Și dacă te și implici în producție, primești un discount.

Smallet este un brand românesc care își dorește să reînvie pasiunea pentru frumos, simplu și autentic. Produsele din piele Smallet sunt create manual, cu un design minimalist, folosind cele mai bune materiale. Fiecare produs Smallet poate deveni unic prin personalizarea cu numele, inițialele sau logo-ul clientului. Acest lucru se face prin embosare sau broderie.

SMALLET

22 mai, 18:00 - CREATIVE TRIBE

CREATIVE TRIBE - HUB-ul BUSINESS-URILOR CREATIVE DIN INCINTA ISAF

O comunitate de business-uri creative își lansează primul eveniment comun în cadrul Romanian Design Week și așteaptă oamenii să îi cunoască pentru prima dată în formula CREATIVE TRIBE, pe calea Giulești 14, în incinta ISAF.

Cu toții își unesc eforturile creative în peste 1000 de metri pătrați aflați la intersecția mai multor lumi: fashion design, pictură, producție de film, curatoriat de artă, sculptură, design de costum, fotografie, muzică, design de obiect, smart food & cooking. Invită publicul RDW să participe la o serie de evenimente individuale, dar și la expoziția comună pe care au dezvoltat-o în Showroom-ul Biancăi Popp – un exercițiu multidisciplinar care vorbește despre specificul comunității lor prin proiecte personale și colaborări. Creative Tribe propune o plimbare pe cele 6 etaje ale clădirii în care ușile sunt lăsate larg deschise, lansarea oficială a unei școli creative, un party pe terasă și multe altele semnate de: Bianca Popp, Halucinarium Triaj Creativ, Atribut, CROM14, Oltin Dogaru Studio, BUILDING STORIES & boXstUdio, FatFox Animation, Atelier Teli Iacșa, Smallet, Black Space Studio & more.