Mergi la conţinutul principal
search

Attila KIM

jury

Attila KIM este membru fondator al atelierelor de arhitectură Studio Kim Bucșa Diaconu (SKBD) și Lundi Et Demi. Începând din 2012 desfășoară o activitate profesională independentă, conducând echipa Attila KIM • Architects.

A studiat arhitectură la Univeristatea Tehnică din Cluj Napoca și a avut burse de studii în Slovacia, Statele Unite ale Americii și Olanda. După obținerea diplomei de arhitect, a continuat cu studii de masterat în domeniul reabilitării patrimoniului construit, în cadrul Universităţii Babeș Bolyai din Cluj Napoca și cu studii doctorale (DLA) în cadrul Universităţii de Artă Moholy Nagy, Budapesta, Ungaria, urmate de perioada de cercetare ca bursier New Europe College din București.

Performanțele profesionale au fost recunoscute prin premii naționale, câștigând mai multe categorii în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură (ediţiile 2006, 2008, 2010, 2014, 2018) și fiind nominalizat de trei ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene - premiul Mies van der Rohe -, dar și pentru premiul de arhitectură contemporană Iacov Chernikhov, Moscova. Începând din anul 2016, Attila KIM este Comisarul României pentru Bienala de la Veneția, activitate care a contribuit la distincția Arts and Society Leadership Award oferită de Aspen Institute România pentru promovarea internațională a patrimoniului cultural.