Mergi la conţinutul principal
search

Liliana Țuroiu

jury

Liliana Țuroiu este diplomat, conferențiar universitar doctor în cadrul Universitații Naționale de Arte din București și directorul Institutului Cultural Român de la Bruxelles.

Înainte de a deveni una dintre vocile diplomației culturale din România, Liliana Țuroiu a fost cunoscută ca antreprenor și designer de modă.

Membru al Consiliului Științific al Fondazione Sapienza Roma, din 2015, membru al Consiliului Internațional al CIF Creative Industries Federation din Londra, a fost președintele Institutului Cultural Român în perioada 2017-2019, asumându-și în mandatul său pregătirea, coordonarea și implementarea mai multor programe majore precum Festivalul Europalia România sau programul ICR din timpul sezonului Franța-România.

A fost consultant al președintelui Camerei de Comerț a României, unde a dobândit o experiență valoroasă în organizarea de târguri și expoziții internaționale. A fost keynote speaker în cadrul unor prestigioase evenimente academice internaționale, pentru a sprijini industriile creative și dialogul cultural transfrontalier și a participat la cea mai recentă conferință NATO organizată de la Palais Egmont din Bruxelles. Între octombrie 2019 și februarie 2020, Liliana Țuroiu a fost coordonatorul general al Festivalului de Artă EUROPALIA România.