Zonă caracterizată prin efervescență, Cartierul Creativ va fi anul acesta gazdă a peste 15 evenimente propuse în cadrul formatului RDW Design Go. Reprezentând circuitul de evenimente satelit din cadrul programului festivalului Romanian Design Week, Design Go numără peste 60 de evenimente și activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design & arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri sau cafenele vor transforma orașul într-o scenă a designului în perioada 13-22 mai. Publicul va putea participa la workshop-uri, va putea vizita ateliere de design și expoziții, desenându-și astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.
Iubitorii de artă, design și arhitectură pot descoperi expoziții precum Forward » A cluster of houses în cadrul Atelierului Andra Panait, expoziția având la bază țesutul istoric tradițional din centrul Bucureștiului ca resursă în procesul de (re)gândire a orașului contemporan. Mai departe, tot în incinta UAUIM, o altă expoziție ce poate fi vizitată este „Polyperiphery” - Spații publice după ’89. Creativitatea contemporană, estetica rafinată, funcţionalitatea, cultura şi eleganţa sunt expresiile ce definesc expoziția DESIGN OBIECT, ce va putea fi văzută la Galeria Galateea. La Galeria Kulterra, publicul se poate bucura de un program extins de vizitare în weekend-ul 14-15 mai. O altă expoziție de neratat este Cele 7 Planuri ale Desenului, ce va putea fi vizitată la Hotspot Workhub, pe Calea Griviței 82-98.
Tot în categoria expozițiilor de vizitat în cartier se numără și Flori și oameni/Homo homini flos est la Contemporan Hair Space, I see Ghosts la sediul Black Rhino Radio, o expoziție multimedia la noul spațiu Boiler de pe Calea Victoriei, Montage of Attraction prezentă la Spațiul Știrbei 47, dar și o expoziție de ilustrație, semnată de Matei Alexandrescu la Atelierul de design vestimentar Christine on the Clouds. Institutul Liszt prezintă expoziția MOME Alumni Jewelry formată din lucrările meșteșugărești ale celor care au studiat designul și prelucrarea metalelor la Universitatea MOME din Budapesta, iar la Galateca se află proiectul pentru dezvoltarea râului Someș care imaginează rolul acestuia în porțiunea de 15 kilometri care traversează orașul Cluj-Napoca. Între 12 și 21 mai, Galeria Galateca organizează CSWeek cu 5 secțiuni principale: film, demonstrații, conținut educațional, expoziții și tururi artistice + experiențe AR prin tot orașul, în locații precum Arcub, Creart, Muzeul Național al Literaturii Române, pe Calea Victoriei , Efden.
La Muzeul Național al Literaturii Române, Bookster invită cititorii cu interese comune să creeze un spațiu de dezbatere și schimb de păreri. Studioul De Ceramică își deschide showroomul pentru vizite și spațiul de lucru pentru o mică expoziție cu noutățile De Ceramică, unde sunt invitați toți cei care doresc să descopere ultimele creații ale studioului, iar Grupul de inițiativă civică Cișmigiu propune un atelier de apicultură urbană pentru copii cu scop educativ, pentru conștientizarea importanței polenizatorilor urbani.
Pentru că își dorește să aducă laolaltă cât mai mulți oameni pasionați de bijuterie și de tradiții, Meșteshukar ButiQ va organiza un workshop în cadrul căruia meșteșugarul Nevers (Radu Ion) va împărtăși din cunoștințele sale și va transmite mai departe tehnicile tradiționale ce stau la baza creării unei bijuterii.
Sub un concept umbrelă ce vizează sustenabilitatea, natura și conștientizarea acțiunilor asupra mediului înconjurător, OTOTO propune activități și evenimente diferite pentru fiecare dintre cele trei locații: Amzei, Victoriei, Dorobanți. Pornind de la filosofia “Încetinește ca să câștigi timp”, OTOTO a invitat artiști locali din diferite domenii, de la fotografi, designeri, ilustratori, la fotografi și alți creativi, să-și imagineze un VIITOR care să nu este despre a fi rapid, mare, mult; pentru a provoca și a inspira comunitatea către un stil de viață conștient și sustenabil: UN VIITOR LENT. Toate ideile vor fi ilustrate pe un întreg perete sub formă de vederi, imprimeuri, obiecte de design și vor vorbi despre o lume mai lentă, analogică - de la instrumente de scris și caiete până la râșnițe și storcătoare de fructe manuale, seturi de matcha, „reciclarea uleiului de bucătărie în lumânări sănătoase” sau truse de grădină urbană și fotografii analogice, ce vor fi expuse la OTOTO Amzei și Victoriei.
În vitrina cafenelei Artichocke, va putea fi admirată colecția PARAdise, o colecție alcătuită din lucrări printate 3D: vaze, lămpi, ghivece, fructiere. UTOPIC împlinește anul acesta 16 ani, iar cu această ocazie este lansată și colecția „9”, un vestitor al procesului de tranziție și transformare, o călăuză care îmbărbătează cu înțelepciune, absorbind răspunsuri din înalturi.
La BE ALTRNTV, echipa deschide ușile spațiului ALTRNTV care include un marketplace cu produse și accesorii vestimentare sustenabile create de designeri români din mediul urban și rural, o expoziție de lucrări plastice create din materiale reciclate de studenți și absolvenți UNARTE și o zonă lounge unde oamenii se pot relaxa și afla cum să aducă în viața lor produse prietenoase cu mediul și cu pielea lor. Vineri, 20 mai, echipa Dizainăr invită pasionații de design la un nou dialog liber-creativ DESIGN LA RECE, unde alături de profesioniști din domeniu, se va discuta despre prețul designului. În zilele imediat următoare, 21-22, vizitatorii se pot bucura de un eveniment relaxat în grădina Dizainăr, cu voie bună, oameni creativi, drag de design românesc și discount-uri la o serie de produse îndrăgite. Un spațiu emblematic al designului este și Entrance. Magazinul oferă o gamă atent selecționată de haine, accesorii și parfumuri atât pentru bărbați, cât și pentru femei, de la unii dintre cei mai moderni designeri ai zilelor noastre.