Agnes Lukacs este unul dintre puținii designerii care au fost expuși la toate cele nouă ediții Romanian Design Week și una dintre cele mai cunoscute și recognoscibile semnături din scena designului local, un designer care investighează modalitatea în care obiectele și spațiile care ne înconjoară ne influențează starea de spirit. Și activitățile.
Agnes a experimentat de-a lungul anilor atât prin culoare, cât și prin materiale, funcțiuni și estetici, diversitatea devenind astfel oglinda creativității sale. Mai multe despre portofoliul acesteia puteți găsi și aici.
Designerul a trecut treptat de la proiectarea și amenajarea spațiilor rezidențiale și comerciale în tonuri ludice, la dezvoltarea unor obiecte și produse complexe, modulare, ale căror geometrii și cromatică le permit să fie ușor de integrat atât în spațiul personal, cât și în amenajarea unor cafenele și baruri unice. Produsele și spațiile pe care le imaginează, modelează sau produce sunt dinamice și eclectice, stilul său fiind unul concentrat și bine definit.
De-a lungul anilor, Agnes a avut numeroase apariții în presă, a fost expusă în cadrul mai multor proiecte internaționale, printre care și în expoziția virtuală Time for Change, organizată de către RDW anul trecut, în parteneriat cu Adorno Design, în cadrul London Design Festival 2020, precum și în cadrul Vienna Design Week 2017, când România a fost țară invitată.
Mai multe despre expozițiile în care aceasta a fost inclusă, precum și despre creațiile semnate de aceasta găsiți și pe paginile sale de facebook și instagram.
În cadrul expoziției Shaping Design. Together. veți putea identifica evoluția creativă a acesteia, prin intermediul unora dintre cele mai relevante produse semnate de aceasta de-a lungul anilor.
Grădini Verticale // 2016
Grădina Verticală este un obiect decorativ pentru pereți interiori sau exteriori, dezvoltat inițial pentru FruFru. Cu un cadru din sârmă metalică vopsită, fiecare hexagon poate susține câte un ghiveci realizat din metal vopsit. Forma finală a obiectului, precum și numărul sau culorile ghivecelor pot fi personalizate.
Tree Candle Holder // 2018
Tree Candle Holder e o piesă cu o personalitate aparte: un aer romantic la suprafață, robustețe la interior. O bază din alamă polișată cu aspect lucios sprijină „ramurile” – elemente din marmură albă, conectate între ele pentru a obține o piesă dinamică și solidă, cu aer arhitectural.
Weave Hello // 2019
Un obiect arhetipal care invită utilizatorul să ia parte la trasarea istoriei sale: clasicul taburet cu trei picioare este reinterpretat în cheia contemporană a DIY-ului, păstrând însă motivele tradiționale și atemporale.
Balansoar // 2019
Un balansoar din lemn masiv care amintește de scaunele în stil rustic unguresc, a căror specificitate este dată de ornamentația bogată, cu motive gravate în lemn, acordând o importanță crescută esteticii, în raport cu funcția practică.
Hempcrete // 2020
Proiectul oferă o soluție de iluminat interior inovatoare, estetică și practică, ținând cont de respectul față de planetă în acest context tot mai îngrijorător. Hempcrete, sau betonul din cânepă, este un material ecologic durabil, folosit tot mai des în construcții și design de interior, datorită impactului său extrem de redus asupra mediului.
BOTANICA // 2021
BOTANICA a luat naștere din nevoia de reconectare cu spațiul exterior și de celebrare a naturii. O colecție de outdoor compusă din patru piese ce funcționează și de sine stătătoare, BOTANICA aduce un omagiu – într-o abordare contemporană și minimalistă – grădinilor suspendate ale Babilonului.