Horia Creangă a fost un maestru. Un mit. Un om al epocii sale. Dar și pur și simplu un arhitect excepţional, de la care ai ce învăţa și astăzi.
Proiectul propune o lectură riguroasă și critică a operei sale. Pătrundem în atelierul lui Creangă și cercetăm colaborările cu clienţi, ingineri și arhitecţi, evoluţiile proiectelor, negocierile și izbânzile ce au dus la rezultatele canonice. Îi așezăm practica în contextul modernismului european, dar și în cel social, cultural și profesional al României interbelice.
Vorbim despre visul metropolitan, despre sincronizare și despre un spirit al locului, despre blocuri, birouri, fabrici și clădiri culturale, despre vile și locuinţe ieftine, despre complexitate și obsesia purităţii.
Autori: Nicolae Lascu, Ana Maria Zahariade, Anca Iliescu, Florinel Radu // Editori: Ștefan Ghenciulescu, Diana Mihnea // Actualizarea cercetărilor de arhivă: Nicolae Lascu, Diana Mihnea // Redesenare planuri: Daniela Puia, Lucia Abdulea, Nela Andrieș, Monica Iliescu, Georgiana Elena Ivan, Ana Mușetescu, Bogdan Rădulescu, Ștefania Simu // Design: Radu Manelici – Faber Studio // DTP: Aurelian Ardeleanu // Corectură: Dușa Udrea-Boborel, Lorena Brează
*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.