Cartea, publicată de Bergen School of Architecture (Norvegia) în colaborare cu UAUIM, explorează demersul arhitectural și folosirea resurselor limitate pentru a maximiza efectul potențialului latent al orașelor post-industriale, folosind Brăila ca studiu de caz – cu puternice accente monografice. Ea este rezultatul unui proiect al celor două universități care a implicat studenți și profesori din cadrul amândurora, atât în cercetare, cât și pe teren, în oraș.
Designul reflectă caracterul nonlinear al procesului de cercetare și experiența studenților norvegieni puși pentru prima dată în fața realităților din Brăila. Inserturi cu „postcards form Brăila” și scurte eseuri apar de-a lungul cărții să ajute cititorul să înțeleagă contextul și să perceapă explorarea la nivel personal.
Folosirea materialelor brute, comune, pentru a crea un obiect de design cu aspect contemporan este în acord cu ideea principală de a sublinia valoarea potențialului latent al lucrurilor care par de valoare scăzută. Aspectul este, de asemenea, o sensibilă trimitere către perioada industrială socialistă.