Mergi la conţinutul principal
search

Altfel

Estudio ESSE

  • Luni, 07 Iunie - 16:00   -   Luni, 07 Iunie, 18:00
  • Studio Super:Serios, Știrbei Vodă 47, etaj 2, apartament 1A

„Altfel” examinează moduri alternative de practică pentru o nouă generație de arhitecți și designeri români printr-o serie de discuții oneste despre diferite abordări de design, rolul cercetării academice si al social media și importanta colaborării.

În condițiile care au urmat crizei economice, confruntați cu consecințele unei pandemii globale și într-o societate dezechilibrată, cum ne putem imagina un “young creative” croindu-și drum într-o industrie de design veche și conservatoare, dominată de companii mari și de figura muribundă a starhitectului? „Altfel” analizează poziția tânărului arhitect care lucrează în industrie astăzi și explorează o nouă paradigmă de abordare a proiectelor care pune la îndoială vechea relație client-arhitect.

Printr-o serie de prezentari, trei tinere birouri de arhitectură expozante la RDW (Estudio ESSE, Studio Super:Serios & Stardust Architects) vor explora modalități alternative în care să practice arhitectura în afara canalelor normative din industrie, concentrându-se pe metodele de proiectare non-standard, rolul cercetării și a social media, și importanța colaborării. În loc de un exercițiu de PR, aceasta va fi o discuție deschisă, sinceră, care examinează alte moduri de a face arhitectură. 

*
despre

Estudio ESSE este un studio de arhitectură și design ce opereaza în Europa. Înființat de Ecaterina Ștefănescu și Sam Eadington, studioul este preocupat de modul în care ideile intră în dialog cu lumea. Pentru fiecare proiect, designerii se implică deplin cu specificitate și empatie în contextele pe care speră să le afecteze. Proiectele lor se concentrează pe ideea de „craft", participarea comunității și cercetare academică, cu o credință subiacentă în responsabilitatea arhitectului in societate.


estudio esse

[ TALK ] [ 7 IUNIE ] 

16:00 - 18:00 

Studio Super:Serios, Știrbei Vodă 47, etaj 2, apartament 1A

 

*

facebook

instagram