Mergi la conţinutul principal
search

Care for Wear

Printoteca

  • Sâmbătă, 05 Iunie - 11:00   -   Duminică, 13 Iunie, 17:00
  • Splaiul Unirii 243-245

Viața hainelor începe cu mult timp înainte ca ele să ajungă într-un șifonier și continuă mult timp după ce nu mai sunt purtate. Printoteca vrea să amintească despre acest traseu al textilelor și de nevoia ca ele să fie însoțite de grijă.

Industria textilă este un mecanism care angrenează milioane de oameni, dintre care 75% sunt femei. Este totodată al doilea cel mai mare factor de poluare din lume. Consumatorul de textile este îndemnat să adauge bucuriei de a îmbrăca lucruri frumoase și sentimentul de grijă. Pentru oameni și pentru natură.

Pe printoteca.ro va fi lansată o colecție de produse augmentate în realitate virtuală care vor înfățișa oamenii reali și locurile în care au fost produse acele obiecte.

Cetățeanul European generează o medie de 11 kg de deșeuri textile anual, 87% dintre acestea ajungând fie să fie distruse prin incinerare, fie în depozitele de deșeuri. Soluția este ca hainele să fie nu doar purtate cu grijă, ci să devină o formă de a ne manifesta grija față de ceilalți.

Printoteca va amenaja un spațiu cu numele ”Bun de dat” destinat colectării de textile care pot fi dăruite mai departe. Spațiul va rămâne deschis permanent la Printoteca. 

*
despre

Printoteca este atelierul de print dedicat creativilor care caută un #printbun și soluții pentru dezvoltarea business-ului lor cu textile imprimate. Activitatea Printoteca a crescut sub semnul sustenabilității folosind materii prime provenite din surse controlate și încurajând consumul responsabil.

printoteca

 
[ SOCIAL ACTION ] [ 5 - 13 IUNIE ]

5 - 13 IUNIE | 11:00 - 17:00 | Open Doors

7 IUNIE | 11:00 - 17:00 | COLȚUL "BUN DE DAT"

Splaiul Unirii 243-245

 

*

facebook

instagram