Mergi la conţinutul principal
search

Elena Scutaru: AVATAR

SANDWICH

  • Joi, 10 Iunie - 14:00   -   Sâmbătă, 12 Iunie, 18:00
  • Calea Plevnei 137C, corp B, etaj 2

Oamenii sintetici ai Elenei Scutaru aparțin unui viitor în care esteticul este irelevant și, în egală măsură, unui trecut care merge până în antichitate, în care imaginea omului, verticală și fără echivoc, este centrală. Expoziția face parte din Programul Multianual “Sandwich Club 20-21”.

Un grup cu chipurile aproape identice care ne privește brusc poate fi intimidant sau poate fi exact ce ne lipsea. Ne e greu să le găsim un loc în trecut sau în viitor, să înțelegem de unde vin sau dacă vin spre noi, să le interpretăm privirile goale. Aceste avataruri hibride construite în etape succesive nu sunt niciodată terminate cu totul, le apar straturi noi de materiale, chiar și după mulți ani de la primul, își împrumută elemente unul altuia și rămân în suspans.


Pornind de la propria imagine, prin mulaj și modelare, Elena Scutaru multiplică personaje, chipuri și corpuri, până la abstractizare, având o practică artistică extinsă pe mai multe perioade, încă din anii 90. Este Lector universitar la UNARTE, Departamentul Pedagogia Artei.

Evenimentul face parte din Programul Multianual “Sandwich Club 20-21”.
Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

*
despre

Sandwich a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5x8 metri, aflat între două construcții utilitare, și se extinde încet dar constant. Având convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime, sandwich transformă caracteristicile spațiului ales în limite constructive. Începând cu 2021, Sandwich a deschis și un Offspace în cadrul Atelierelor Malmaison.

malmaison

[ EXPOZITIE ] [ 10 - 12 IUNIE ] 

 

10 - 12 IUNIE | 14.00 - 18.00 | PROGRAM

Calea Plevnei 137C, corp B, etaj 2

*

facebook

instagram