Mergi la conţinutul principal
search

Pestetot și mașina de (a)prins gânduri

Andra Panait & co.

  • Sâmbătă, 05 Iunie - 12:00   -   Duminică, 06 Iunie, 18:00
  • Str. Academiei nr 18-20

„Pestetot și mașina de (a)prins gânduri” constă într-o expoziție ce surprinde procesul de co-creație, într-o echipă al cărei „împreună” este definit prin dialogul diferențelor și disciplinelor. Evenimentul aduce imagini dintr-o carte de povești cu personaje imersate în lumea artei și instalația-obiect „Mașina de (a)prins gânduri”.

„Pestetot și mașina de (a)prins gânduri” constă într-o expunere grafică a procesului creativ realizat de o echipă al cărei „împreună” este definit prin dialogul diferențelor - al generațiilor, al perspectivelor, al disciplinelor. Expoziția prezintă imagini dintr-o carte atipică de povești, cu personaje imersate în lumea artei, și un obiect-instalație, „Mașina de (a)prins gânduri”. 


În cadrul expoziției va fi lansată o primă povestire grafică, realizată de Andra Panait (ilustrație) și Claudia Ciolac-Romanescu (text), după un desen de Andrei Lujanschi, pe vremea când avea 6 ani. Procesul de lucru „împreună” va fi reflectat vizual prin imagini relevante ce expun modul în care au fost asociate textele și imaginile, cum s-au coroborat mai multe viziuni într-un singur rezultat, care au fost transformările prin care au trecut personajele desenate și cum acestea devin prietenii cititorului.
pestetot2

*
despre

O mână de grafician, o voce de poet, o lentilă de fotograf, o minte de filosof, un ochi de manager au fost adunate, așezate cap în cap de către un elefant matur, desenat de un copil de 6 ani. Pornind de la el, Andra Panait, autoarea ilustrațiilor, expune rezultatele acestui experiment sincretic.

 

 

[ EXPOZIȚIE ] [ 5 - 6 IUNIE ]

5 IUNIE | 12:00 | VERNISAJ
5 – 6 IUNIE| 10:00 – 18:00 | PROGRAM

@ Str. Academiei nr 18-20
Spațiul 25M2 | Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

*

website