Mergi la conţinutul principal
search

#refreshVerner Panton’s Chair

FAU, Cluj-Napoca x VITRA, Basel&Weil am Rhein

  • Sâmbătă, 05 Iunie - 16:00   -   Duminică, 13 Iunie, 18:00
  • Strada Puțul cu Plopi 17

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, împreună cu Vitra, au decis să pornească în căutarea unei interpretări creative contemporane a celebrului scaun conceput de Verner Panton. Astfel, au lansat „#refreshVerner's Panton chair”, un concurs ce dorește să graviteze în jurul a minim 5 din cele 10 obiecte create de studenții Facultății pe structura scaunului produs de Vitra.

La 20 de ani de la fabricarea scaunului conform concepției inițiale a lui Verner Panton, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, împreună cu Vitra, au lansat „#refreshVerner's Panton chair” – un concurs de soluții în două etape, destinat studenților din anii 2 - 5, cu scopul de a căuta interpretări contemporane ale celebrului scaun. În urma unei etape conceptuale, cei 9+1 finaliști au primit câte un Panton Chair alb și, odată cu el, șansa de a-și implementa viziunea. 


Rezultatele finale, deși caracterizate de imaginație și creativitate, cu puternice influențe culturale și ecologice actuale, reușesc să păstreze nealterată ideea originală a scaunului. Expoziția dorește să graviteze în jurul a minim 5 din cele 10 obiecte create de studenții Facultății pe structura scaunului produs de Vitra. 
 

*
despre

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, împreună cu Vitra, au decis să pornească în căutarea unei interpretări creative contemporane a celebrului scaun conceput de Verner Panton. Căutarea a luat forma unui concurs de soluții, în două etape, destinat studenților din anii 2 - 5.

Verner

Verner

refresh verner panton chair

[ EXPOZIȚIE ] [ 5 - 13 IUNIE ]

5 IUNIE | 16:00 | VERNISAJ
6 – 13 IUNIE| 12:00 – 18:00 | PROGRAM

@ Dizainăr, Str. Puțul cu Plopi nr. 17

 

*

facebook