„Togetherness” este un proiect colaborativ de testare a graniței dintre textul poetic și imaginea ilustrativă, ce analizează modul în care limita dintre cele două potențează emoția receptării. Poemul „Mantrele izolării”, scris în perioada pandemiei, generează o suită de imagini ilustrative, împreună compunând un dublu discurs tensionat.
În mod paradoxal, în pandemie, dincolo de izolare - sau tocmai prin intermediul ei - distanțarea fizică a dat naștere unei apropieri bazate pe capacitatea noastră de a reacționa diferit la realitatea exterioară, devenind atenți la acel inefabil al lucrurilor. În orașele golite de suflu, când locurile care odinioară ne găzduiau emoțiie și rutinele cotidiene s-au evaporat, descoperim ceea ce era defapt de mult timp în noi, dar într-un mod inactiv, neglijat: o „inteligență poetică”, care descifrează cotidianul cu cheia sensibilității mentale și senzoriale. Un „împreună” datorat poeziei.
„Togetherness” este un proiect colaborativ de testare a graniței dintre textul poetic și imaginea ilustrativă, ce analizează modul în care limita dintre cele două ajunge să potențeze emoția receptării. „Mantrele izolării”, un poem compus din 16 secvențe, scris în perioada pandemiei, a generat o suită de imagini elastice, hipnotice. Acestea însoțesc textul, se prelungesc dincolo de el, îl trec prin filtrul apropierii și-l reașază.
*
despre
Andra Panait și Angelica Stan, arhitecte de profesie, predau la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Andra Panait este Art-director al Bienalei Naționale de Arhitectură și al Anualei de Arhitectură Bucureşti, iar Angelica Stan este poetă și coordonează proiecte de cercetare multidisciplinară.
[ EXPOZIȚIE ] [ 7 - 13 IUNIE ]
7 IUNIE | 18:00 | VERNISAJ
8 – 13 IUNIE| 10:00 – 18:00 | PROGRAM
@ Str. Academiei nr 18-20
Spațiul 25M2 | Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
[ TALK ONLINE] [ 11 IUNIE ]
11 IUNIE | 18:00