Mergi la conţinutul principal
search

FIȚI CU-MINȚI CREATIVE FESTIVAL

Săfițicuminți

  • Vineri, 13 Mai - 00:00   -   Duminică, 15 Mai, 00:00

Prin Fiți cu-Minți Creative Festival, este urmărită „regenerarea” societății locale prin implicarea în activități ce au menirea de a-i readuce pe oameni împreună, în special în contextul pandemic.

Evenimentele Săfițicuminți sunt adresate persoanelor din toate categoriile sociale și de vârstă, identitate de gen și etnie. O mare componentă a nucleului comunității Săfițicuminți este diversitatea – aceștia cred cu tărie că este ceea ce ne ajută să progresăm, iar politica după care se ghidează este acceptarea, o unealtă radicală în vremuri atât de tulburate. Prin Fiți cu-Minți Creative Festival, este urmărită „regenerarea” societății locale prin implicarea în activități ce au menirea de a-i readuce pe oameni împreună, simpla conviețuire în același spațiu fiind adesea insuficientă pentru a da naștere sentimentului real de apartenență, în special în contextul pandemic. Astfel, misiunea proiectului este ca, prin organizarea unui tur al unor localuri, galerii și cinematografe care alcătuiesc o mini-rețea, alături de activitățile specifice fiecărei locații în parte, să reaprindem și/sau să alimentăm interesul oamenilor pentru artă și mediile de exprimare vizuală, dizolvând bariera dintre public și artistul contemporan.

*

CINEMURALS 

A doua ediție CINEMURALS vine cu mai multă energie din partea street-artiștilor din București. Anul acesta publicul se poate bucura de prezența lui Barto. Artistul va realiza un mural în timpul evenimentului. La sesiunea de live painting va fi prezentă Ioana Pătrașcu, iar în cadrul expoziției CINEMURALS2 vor fi expuse lucrările a 4 studenți ai Universității Naționale de Arte din București: Adriana Georgescu, Ioana Popescu, Paula Suiugan și Arap Silviu. Seara, publicul se va putea delecta cu piesele celor de la @teatrulindart.

Detalii aici

cinemurals

13 MAI - 15 MAI | 14:45 - 19:45 | Cinema Europa 

*

Workshop Linogravură / Diana Elena Pătrașcu

Vineri, 13 mai, ora 17:00 la J'ai Bistrot, Săfițicuminți invită publicul să experimenteze imprimarea prin tehnica linogravurii. Este promisă o atmosferă plăcută, relaxantă, participanții fiind încurajați să-și exploreze creativitatea și să-și dea frâu liber imaginației. Workshop-ul este gândit pentru minim 10 participanți, iar înscrierile se încheie pe 10 mai. Formular de înscriere: https://forms.gle/cvFpMcrwyHH8ngkU9

Detalii aici

linogravura

13 MAI | 17:00 - 19:00 | J`ai Bistrot 

*

 Yoga pentru Stimularea Creativității

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 9:00, cei care doresc să atingă potențialul maxim al creativității sunt așteptați la grădina Cooperativa, la un workshop ce se va desfășura în 2 etape: yoga pentru inspirație si creativitate și desen intuitiv cu emisfera dreaptă. Înscrierile se fac cu plata în avans a sumei de 50 RON la: https://revolut.me/shva (prin orice tip de card), urmat de un mail la sealofpower@gmail.com cu dovada plății + numele tău pentru a confirma participarea. 

Detalii aici

yoga

14 MAI | 9:00 | Cooperativa 

*

Sticker Hunt & more

Sticker hunt-ul se va desfășura grupat între locații apropiate și în incinta lor, pentru un grup de minim 7 persoane. Pentru a participa inscrie-te prin formularul Google pe care il găsești mai jos. Vei căuta obiectele ascunse, printre care stickere, printuri/cărți poștale de mici dimensiuni și alte surprize din partea meșteșugarilor și artiștilor galeriei.
Traseul este gândit între locațiile: AM Specialty Coffee-Etaj Shop, Cooperativa-Carol 53, Paninaro-SupaDupa-FoodHood-J’ai Bistrot. Indicii: Uită-te peste tot și mergi încet. Savurează orașul și locațiile.

Formular înscrieri:
https://forms.gle/aWWmdoyLj5MefFN17. Termen limită 9 mai.

sticker hunt

Detalii aici

14 MAI - 15 MAI | 14:00 - 18:15 | AM Specialty Coffee-Etaj Shop, Cooperativa-Carol 53, Paninaro-SupaDupa-FoodHood-J’ai Bistrot.

*

Animated Form/ Fiți cu-Minți Creative Festival

ANIMATED FORM este un eveniment care face parte din Fiți cu Minți Creative Festival (https://fb.me/e/3D8hzBXr9) și care își propune să ofere o perspectivă a noilor arte media, cu precădere a ilustrației și a animației digitale. În acest context, se va prezenta o sesiune live de creație, ce va avea ca rezultat o formă hibridă a domeniilor menționate. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 16:00, la Grădina Monteoru, Calea Victoriei 115.

Detalii aici

animated form

14 MAI | 16:00 | Grădina Monteoru 

Detalii aici