Mergi la conţinutul principal
search

Flowers and Humans/Homo homini flos est

Contemporan Hair Space

  • Vineri, 13 Mai - 12:00   -   Duminică, 22 Mai, 21:00
  • Str. Biserica Amzei, Nr. 22

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare dintre artiști contemporani și flori. Flori frumoase, solare, sau florile mucegaiurilor și pivnițelor, zilelor sau nopților sunt prezente în preocupările a peste optzeci de artiști contemporani.

chs
Solo show by Liliana Basarab at the exhibition "Tangled (as long as I vahe Myself)", November 2022

Expoziția Flowers and Humans/Homo homini flos est își propune să analizeze raportul în continuă mișcare între artiștii contemporani și flori. Se va vorbi despre toate florile simbolice sau reale: de mucegai, care punctează evenimentele vieții: nuntă, botez, logodnă, înmormântare, florile deșeurilor, garoafa de la butonieră, în număr par, impar, busuiocul de descântec, nebunia bulbului de lalea care în Olanda secolului de aur a provocat prima criza economică, negoțul cu flori, fie despre veșminte cu simboluri florale și semnificația fiecărei flori în parte. Poate înflori o tumoră, un lichen, mucegaiul pe pereți, un ghiveci în bucătărie, pe marginea șanțului, în carnea în putrefacție a unui animal care se transformă în tot una cu pământul. Există flori modificate genetic pentru a fi mai și mai și mai și crescute intensiv. Floarea e peste tot prezentă, în toată existența noastră. 

*

despre

CHS spațiu social și alternativ din București este dedicat artelor vizuale și hair stylism-ului. Cotidianul, artele vizuale își împletesc activitățile cu un rezultat ce ține mai degrabă de studiu antropologic și social. CHS este galerie de artă conceptuală dublată de un salon de coafură. 

*

[ EXPOZIȚIE ] [ 5 MAI - 10 IUNIE ] |12:00 - 21:00 | 

@Str. Biserica Amzei, Nr. 22

*

website

facebook

instagram