Expoziția aduce în prim plan un altfel de „înainte” - cel ce creează prilejul unei punți între trecut și viitor, privind țesutul istoric tradițional din centrul Bucureștiului ca resursă în procesul de (re)gândire a orașului contemporan.
Expoziția aduce în prim-plan un altfel de „înainte” - cel ce creează prilejul unei punți între trecut și viitor, privind țesutul istoric tradițional din centrul Bucureștiului ca resursă în procesul de (re)gândire a orașului contemporan.
Fără pretenția de a oferi o soluție imediată, dar sub semnul necesității restabilirii unei continuității între vechi și nou, studenții au fost invitați să privească starea actuală a orașului ca pe un palimpsest, descifrând, prin prisma istoriei sale, regulile nescrise, specificitățile și persistențele ce creează locul, înainte de trasarea oricărui gest arhitectural.
Photo credits: Andra Panait
Lectura urbană, utilizând concomitent instrumente precum abordarea tipo-morfologică, studiul istoric, dar și analiza multicriterială a prezentului, a condus în această primă fază a proiectului la soluții ce-și găsesc fundamentul în scara locului și gesturi arhitecturale ce preiau direcțiile tipologice contextuale, adaptând un model tradițional de locuire la exigențele momentului actual.
*
despre
Atelierul de arhitectură Andra Panait promovează un mod de gândire bazat pe observație și analiză critică având ca “date de temă” locurile, materialele și oamenii pentru care construim.
Echipa: Andra Panait, Cristina Mândrescu, Traian Colțan, Alina Stoica
[ EXPOZIȚIE ] [ 19 MAI ]
19 MAI | 18:00 - 22:00 | OPEN DOORS
@Str. Academiei Nr. 18-20
*