Mergi la conţinutul principal
search

Montage of Attractions

Știrbei 47

  • Vineri, 13 Mai - 15:00   -   Duminică, 15 Mai, 21:00
  • Știrbei 47

O expoziție nu necesită un "scenariu". La final, publicul rămâne cu o experiență, nu doar cu un set de imagini. Montage of Attraction are un caracter aproape documentar, transformând un eveniment artistic într-un studiu psihologic și filosofic.

stirbei 47

Montage of Attractions / 1. 1 (def): teoria montajului de atracție, introdusă în film de regizorul Serghei Eisenstein, în cadrul căreia este mai important să combini reacțiile emotive ale publicului, nu să înfățișezi faptele. Astfel, nu e nevoie neapărat de subiect sau de logică în film. Prin această teorie se obține o anume manipulare a spectatorului prin asocierea de elemente provenite din contexte extrem de diferite, afirmând că un public este mișcat din punct de vedere emoțional, psihic sau politic prin „exploziile bruște” de mișcare agresivă. Eisenstein caută în montaj mijloace capabile să trezească în spectator emoţia prin intermediul gândirii, al raţionamentului. El „inoculează imaginilor idei abstracte şi le transformă în concret”; conceptul de „atracție” este fundamental pentru a capta atenția publicului, „care trebuie întotdeauna împins spre reflecția intelectuală”

                                         2.2: o expoziție de grup (Cătălina Ungureanu, Bogdana Iliescu, Claudia Davidescu, Ana Cotuțiu și Irina                                                    Tănase) care va avea loc la Știrbei 47 în perioada 7-15 Mai.

stirbei 47Photo credits: Neaparat Studio

*

despre

Știrbei 47 este un proiect colaborativ inițiat în primăvara anului 2021, după un an de privațiuni, în ceea ce privește evenimentele culturale și artistice, un spațiu de lucru, o galerie fluidă, prietenoasă cu artiștii aflați la început de drum și, în egală măsură, un loc de întâlnire.

*

[ EXPOZIȚIE ] [ 7 - 15 MAI ] | 15:00 - 21:00 | 

@Str. Știrbei Vodă Nr.47

*

website

facebook

instagram