Mergi la conţinutul principal
search

Nord. Ice Breathing. Leonard Alecu

MARe/Muzeul de Artă Recentă

  • Duminică, 15 Mai - 11:00   -   Duminică, 22 Mai, 19:00
  • Muzeul de Artă Recentă

Filmul scurt Ice Breathing (28’ 22’), filmat pe coasta de est a Groenlandei cu o cameră de cinema Red Helium 8K cu senzor monocrom, transformă capturarea seacă a plutirii ghețarilor în oceanul ce-i înghite cu un legănat fatal într-o veritabilă dramă cu accente metafizice, potențată de coloana sonoră.

mare

Filmul scurt Ice Breathing (28’ 22’), filmat pe coasta de est a Groenlandei cu o cameră de cinema Red Helium 8K cu senzor monocrom, transformă capturarea seacă a plutirii ghețarilor în oceanul ce-i înghite cu un legănat fatal într-o veritabilă dramă cu accente metafizice, potențată de coloana sonoră copleșitoare. „În Nord nu frigul te-ngheață, ci eterna solitudine. Acolo nici albul nu e bine, nici negrul nu e rău. La capătul lumii moartea-și ține respirația, prinsă-n încleștarea maiestuoasă dintre oceanul întunecat și ghețarii sclipitori. La-nceput ei par munți imenși, apoi blocuri impozante, pentru a se dizolva, lent, în personaje tot mai umane-n micimea lor apoasă. Leonard Alecu e un pătimaș agent constatator al splendorii naturale în paradisul final, acolo unde natura pare că e absentă, unde verdele, roșul și galbenul fructelor și florilor nu există. Dar tocmai în epura golului perfect se naște forma ideală, vuietul vizual care conjură absolutul de dincolo de cuprinderea omenească.

*

despre

Tot timpul anului, MARe/Muzeul de Artă Recentă prezintă simultan trei expoziții: două temporare și colecția permanentă, cea din urmă fiind inima muzeului și definind identitatea acestuia.

*

15 - 22 MAI | 11:00 - 19:00 | In the regular ticket's price.
Marți închis. 

@Str. Primăverii, nr. 15

*

website

facebook

instagram

youtube