Mergi la conţinutul principal
search

„Polyperiphery” - Spații publice după ’89

National Institute of Architecture and Urban Planning Warsaw și OAR București

  • Joi, 19 Mai - 19:00   -   Duminică, 22 Mai, 20:00
  • UAUIM Ground floor exhibition hall

Dezvoltarea marilor orașe din Europa Centrală și de Est se bazează pe necesitatea unei adaptări dinamice, adesea înaintea planificării strategice. Expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, rezumatul datelor spațiale în Varșovia, Brno, București și Kiev.

Amplasarea semi-periferică și contextul istoric al orașelor Varșovia, Brno, București și Kiev au creat situația în care forma spațiului comun este supusă unei schimbări constante, fără să își atingă vreodată forma țintă. Dezvoltarea marilor orașe din Europa Centrală și de Est se bazează pe necesitatea unei adaptări dinamice, ce adesea precede planificarea strategică pe termen lung. Urmărind problematică administrației, policentricității, proprietății și colaborării, expoziția prezintă documentarea vizitelor la fața locului, interviuri cu experți locali, date spațiale și rezumatul documentelor de planificare urbană.

spații publice dupa 89Photo credits: Kacper Kępiński, Zuzanna Mielczarek

Administrația municipală, ONG-urile, cercetătorii și locuitorii descriu contextul divers al celor patru orașe din diverse perspective. Compararea celor patru locații oferă o oportunitate de a releva asemănările și traiectoriilor diferite în raport cu lupta pentru spațiul comun și cu politicile locale după `89. Expoziția a fost deja prezentată la Kiev și Varșovia, iar publicul bucureștean se va putea bucura de ea din data de 19 mai.

despre

NIAiU este o instituție culturală de stat, care prin activitățile sale are sarcina de a promova cultura arhitecturală și urbană.
OAR București este un organism apolitic care administrează exercitarea profesiei de arhitect.

*

 

[ EXPOZIȚIE, OPEN DOORS ] [ 19 MAI - 3 IUNIE ]
19 MAI | 19:00 | OPENING EXHIBITION
19 MAI - 3 IUNIE | 8:00 - 20:00 | OPEN DOORS

@Str. Academie Nr. 18-20

*

wesite NIAiU
facebook NIAiU

website OAR
facebook OAR