Mergi la conţinutul principal
search

Textile Upcycling | Printoteca

Printoteca

  • Vineri, 20 Mai - 18:00   -   Vineri, 20 Mai, 21:00
  • Str. Splaiul Unirii Nr. 243-245

Sustenabilitatea în industria textilă se poate traduce și prin transformarea unor piese vestimentare deja existente. Printoteca propune un atelier în care textilele din garderoba fiecăruia pot căpăta o nouă viață prin tehnici de personalizare tradiționale: serigrafie manuală și block print.

Industria textilă este unul dintre marii poluatori la nivel global, atât din perspectiva materiei prime folosite în procesul de producție, cât și din prisma hainelor care ajung să fie victimele colecțiilor lansate sub eticheta ‘fast-fashion’.

printoteca

Pe lângă alegerea unor materiale prietenoase cu mediul, a unor haine care au fost create cu respect față de oameni și de planetă, sustenabilitatea se poate traduce și prin transformarea unor piese vestimentare deja existente.

În cadrul Romanian Design Week 2022, Printoteca propune un atelier de transformare a textilelor din garderoba fiecăruia prin tehnici de personalizare tradiționale: serigrafie manuală și block print. Acesta se adresează celor care doresc să exploreze noi moduri prin care își pot revitaliza propriile haine și aplica principiile sustenabilității. Materialele de lucru sunt puse la dispoziție de Stereohip.

*

despre

Printoteca este atelierul de print dedicat creativilor care caută un #printbun și soluții pentru dezvoltarea business-ului lor cu textile imprimate. Activitatea Printoteca a crescut sub semnul sustenabilității folosind materii prime provenite din surse controlate și încurajând consumul responsabil.

printoteca 

*

 

[ OPEN DOORS, WORKSHOP ] [ 20 MAI ] | 18:00 - 21:00 | 

@Str. Splaiul Unirii Nr. 243-245

*

website

facebook

instagram

other