Mergi la conţinutul principal
search

Aaron Florian Apartment Building

  • Artist ADNBA
  • An 2016
  • Categorie Arhitectură

Unul dintre primele proiecte de locuințe ale biroului, imobilul din strada Aaron Florian, finalizat abia la jumătatea anului trecut, reprezintă un răspuns onest la o situație urbană particulară: un lot de formă neregulată, un vizavi strâns cu un bloc de locuințe la fel de înalt care pune o problemă de intimitate, un mic calcan cu un vecin dificil și o inflexiune a străzii. Toate acestea determină o volumetrie atipică - un bloc cu etaje retrase succesiv, în evantai, etajele superioare lăsând să pătrundă cât mai multă lumină pe strada îngustă și permițând orientarea spațiilor exterioare înspre lungul străzii.

ADNBA

Soclul retras lasă impresia unei clădiri detașate de sol, lejere, care doar în zona treptelor de acces primește o tratare masivă ce face legătura între trotuar și cota înălțată a parterului. Transparența de la parter permite activității comerciale sau de birouri să se expună spre stradă, animând astfel fundătura îngustă și puțin circulată.

ADNBA

Etajele 1, 2, 3 primesc câte trei apartamente pe nivel, iar ultimul etaj găzduiește două apartamente mai generoase, cu terase atât la nivelul lor, cât și pe acoperiș, beneficiind astfel de panorame spectaculoase asupra uneia dintre cele mai frumoase zone din București.

ADNBA

ADNBA

ADNBA