Mergi la conţinutul principal
search

Adaptive Workplace

  • Artist Florin Pîndici și Andra Panait
  • An 2020
  • Categorie Arhitectură
„La fel cum toate marile salturi din istorie au fost făcute după momente de criză, și acum, această pandemie ne-a obligat să ne adaptăm, să găsim metode de predare și lucru cu mult mai eficiente decât cele de dinainte. Lucrând de acasă sau din locuri diferite de spațiul universității, eficiența lucrului nu a scăzut în calitate. Din contră. Ni s-a părut că studenții au lucrat mai bine și mai mult. Suntem optimiști și foarte dornici să experimentăm în continuare. De altfel, așa s-a născut și acest proiect și, cu siguranță, nu ne vom opri aici.
Distanțarea socială, alterarea proximității impun noi relații spațiale. Ne întrebăm ce modificări vom putea aduce spațiilor publice pentru ca apropierea dintre oameni să fie posibilă și economia să funcționeze. Cum putem să inovăm prin aceste transformări ample și neașteptate o nouă cultură a lucrului și învățării?”

Florin Pîndici și Andra Panait*

Adaptive workplace

Adaptive Workplace este un proiect pilot și se dorește a fi primul exemplu de bună practică pentru spațiile de lucru din Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Scopul lui este într-o primă fază de a găsi soluții creative cu buget redus pentru reconfigurarea spațiului de lucru al atelierului, având ca finalitate găsirea de parteneri din domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare care să contribuie la punerea lui in practică, urmând ca pe viitor să se poată implementa în întreaga universitate.

Adaptive workplace

Echipa proiectului:

Florin Pîndici - project coordinator 

Andra Panait – Head of the Architectural Design Studio

Adaptive workplace

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.