Mergi la conţinutul principal
search

The Ancestors

  • Artist UAU
  • An 2023
  • Categorie Product Design

The Ancestors este o colecție de lumini în ediție limitată, fiecare dintre ele întruchipând o sculptură unică, asemănătoare cu o "zeiță", menită să fie privită din orice unghi.
````````````````

Seria a fost realizată în cadrul unui proiect de colaborare cu țesătoarea Denise Berekméri. Această colecție de lumini meticulos lucrată a fost realizată pe parcursul unei cercetări de doi ani, în care materiile prime precum lutul, metalul și răchita au fost considerate a fi principalul motor de inspirație.

````````````

Au fost folosite materiale care să "îmbătrânească" cumva în timp, pentru a crea o abordare mai naturală a formei lor brute, chiar și după ce au fost prelucrate în diverse moduri. Folosind tehnici vechi, cum ar fi înfășurarea lutului, mai multe forme cilindrice au fost așezate unele peste altele pentru a crea trei sculpturi totemice de sine stătătoare. Lumina și împletirea răchitei joacă un rol central în aceste forme, fiecare dintre ele amintind de o ființă oarecum mitică din trecut, un așa-numit Strămoș. Thulani - cel liniștit, Nightjar - pasăre a nopții și Badru - născut pe lună plină.

````````

Echipa:
Vanessa Singenzia
Denise Berekméri
Vasile Cătărău
Bogdan Vrabie
Foto:
Oscar Ugvari