Mergi la conţinutul principal
search

Banchetă 3xfagacea

  • Artist Ciprian Manda
  • An 2020
  • Categorie Product Design
Conceptul aproape grafic, minimalist, ce permite să evidențieze organicitatea materialului este posibil datorită înțelegerii punctelor slabe ale lemnului și suplinirea lor cu ajutorul tehnicii meșteșugărești de a îmbina în lemn.”

- Ciprian Manda*

O banchetă din trunchiuri de stejar, dispuse vertical și întărite de pene ascunse din lemn. Secțiunile provin din același trunchi, fiind realizate decupături grosiere ce apoi au fost rafinate în forma finală. Geometria dură, combinată cu fisuri adânci, dă un caracter puternic piesei.

bancheta

Piesa realizată se bazează pe o geometrie simplă, o structură aparent arhaică, dar care tehnic nu ar trebui să funcționeze. Trunchiul de stejar prezintă fisuri adânci pe direcția longitudinală, ce pot duce la separarea în mai multe bucăți a segmentului. Structura reală, ce face de fapt posibilă piesa, este realizată tot din lemn, sub formă de pene îngropate la intradosul șezutului.

bancheta2

bancheta3

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.