Mergi la conţinutul principal
search

BEAT 45 - boutique fitness studio

  • Artist Cristiana Zgripcea
  • An 2020
  • Categorie Arhitectură
„Funcțiunea extrem de specifică a acestui tip de antrenament a fost ea însăși o provocare, deoarece în România nu mai există nimic echivalent ca dotări, echipamente sau activități, iar documentarea în vederea proiectării ei a fost realizată în spații echivalente din Amsterdam, Londra și New York. În aceste spații am constatat punctele tari și slabe, le-am analizat și am concluzionat ce este benefic să aplicam și ce este necesar să inovăm. A doua mare provocare a acestui proiect, pe lângă cea a funcțiunii cu necesități specifice, a fost aceea a spațiului. Putem numi în note amuzante că am făcut și o reconversie funcțională deoarece spațiul de care am dispus pentru dezvoltarea studioului era compus din trei trame structurale de parcare aflate la subsolul unei noi clădiri de servicii ce beneficiau de o coloană de instalații sanitare.”

- Cristiana Zgripcea*

01

Beat45 este un boutique fitness studio premium situat în București ce are la bază conceptul High Intensity Interval Training. Conceptul acestei amenajări a fost construit în jurul a trei elemente în antiteză: minimalism, lux și spectacol.

02

Toată compoziția elementelor speciale se proiectează pe fundalul negru al finisajelor de pereți și, parțial, pardoseli. Linii simple și o gamă de culori extrem de restrânsă, sunt compuse astfel încât să se pună în evidență reciproc și să formeze alternanțe de contraste brutalist-prețioase. Materialele utilizate pentru realizarea acestor efecte au fost betonul aparent, cauciucul natural și o explozie de tipuri de metale veritabile precum aluminiul, alama, bronzul și fierul vopsit negru în câmp electrostatic. Surpriza combinației dintre acestea este completată cu jocul luminilor de care dispune spațiul.

03


arch. Alexandru Morar, arch. Andrada Toader- Pasti, arch. Petru Baleanu, Nicu Boteanu (Top Design Construct)

Photo Credits: Radu Gospodinov


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.