Mergi la conţinutul principal
search

B.E.N. căsuța modulară de păsări

  • Artist nuumroom
  • An 2023
  • Categorie Product Design

Coabităm în orașe cu o multitudine de specii de animale pe care adeseori le ignorăm. Prin obiectul nostru dorim să apropiem publicul de păsări. Credem că ar trebui să devină un subiect care să nu fie rezervat numai iubitorilor. Iar amplasarea unei căsuțe lângă locuințele noastre să fie un gest natural.
1

Un produs sustenabil prin modularitatea sa, B.E.N. își propune să fie o punte între design și funcționalitate, considerând atent nevoile păsărilor. În funcție de mărimea, obiceiurile și comportamentul lor, fiecare specie de păsări are cerințe specifice pentru o căsuță ideală.
2

Analizând am observat că elementele care schimbă configurația căsuței sunt intrarea și cuibul. Astfel, am ajuns la cele trei piese: Cutie (Box) – Intrare (Entrance) – Cuib (Nest), care alcătuiesc împreună căsuța B.E.N. Intrarea și Cuibul realizate din lemn netratat glisează în Cutie, putând fi schimbate pentru a găzdui noi musafiri. Cutia este universală, fiind din lemn ars pentru durabilitate.
Acest proiect a câștigat call-ul pentru bursa de makeri și a fost dezvoltat cu sprijinul NOD Makerspace, în consultanță cu Societatea Ornitologică Română.
345

Project team:
arh. Iarina Tavă
arh. int. Ana Porim

Foto credits: Cristian Vasile