Mergi la conţinutul principal
search

Bicicleta Pliabilă Hummingbird

  • Artist Hummingbird
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„În echipa Hummingbird ne place să credem că suntem o companie care reprezintă schimbarea, o schimbare într-o piață stagnantă în care inovația nu a fost o prioritate în ultimii ani. Misiunea Hummingbird este de a facilita libertatea pentru cât mai mulți oameni, prin a ne concentra pe design și inovație.”

- Petre Crăciun, fondator Hummingbird*

01

Hummingbird revoluționează piața bicicletelor pliabile la nivel global, printr-un design complet nou. Cadrul din fibră de carbon al bicicletei aduce greutatea la doar 6,9 kg, cu trei kilograme mai puțin decât cel mai apropiat competitor. De asemenea, Hummingbird are un sistem de pliere în trei pași prin care poate fi pliată în 5 secunde.

02

Bicicleta Hummingbird a fost ideea designerului Petre Crăciun, care și-a dorit să creeze cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, atunci când a descoperit că toate opțiunile de pe piață erau prea grele pentru a le căra cu tine prin oraș. Descoperind o nevoie în piață, Petre s-a decis să transforme Hummingbird într-un start-up în Londra, dezvoltând un produs revoluționar pentru orice ciclist urban.

03

Hummingbird este produsă de către Prodrive, în același spațiu din Milton Keynes unde sunt asamblate mașini de Formula 1. Aici, cadrul bicicletei a fost optimizat și testat utilizând ultimele tehnologii. Astfel, producătorul se asigură că Hummingbird trece standardele europene, înainte de a ajunge în casele multor cicliști din toată lumea.


Fondator: Petre Crăciun // Co-Fondator: Ligia Stan // Manager General: Charlie Mellor // CEO Prodrive Advanced Technologies: Tim Colchester


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.