Mergi la conţinutul principal
search
  • Artist FOR Design
  • An 2023
  • Categorie Product Design

CAFA este o familie de recipiente pentru servirea cafelei, dezvoltate și produse cu ajutorul fabricației aditive (imprimare 3D ceramică) și al tehnicilor consacrate de prelucrare a ceramicii.

````````

Creat cu cea mai mare atenție pentru ergonomia gestului și atmosfera care înconjoară ritualul zilnic de a bea cafea, setul este menit să ilustreze și pe alocuri să exacerbeze, prin formă, tehnica de producție, imprimarea 3D.

````````````Combinând designul parametric, producția numerică și oportunitățile de expresie pe care le oferă aceste tehnici aplicate ceramicii, CAFA invită utilizatorul să o descopere nu doar vizual ci și prin prin atingere. Textura rezultată din procesul de producție este intenționat exagerată, prin mărimea stratului de print, devenind astfel una din însușirile distinctive ale setului, alături de ”retragerea” creată pentru a cuprinde confortabil recipientele. Experiența utilizării setului este îmbogățită vizual prin culoarea glazurilor atent alese în raport cu cele tipice ale cafelei.

````````

Ehipa:

Alexandra Spiridon

Maria Sgîrcea