Mergi la conţinutul principal
search

Calderon 80

  • Artist ADNBA
  • An 2021
  • Categorie Arhitectură

Imobilul din strada Calderon adăpostește 4 apartamente cochete și un spațiu flexibil la parter, care indiferent de funcțiunea pe care o găzduiește, permite deschiderea lui și a curții din spate către public.

Calderon 80_1

Configurarea imobilului urmărește înțelegerea și respectarea nivelului arhitectural al zonei, căutarea unui anume caracter, căruia îi sunt specifice sobrietatea și reținerea, încercând să ocupe un loc elegant, fără să epateze, în fața parcului Grădina Icoanei și în vecinătatea caselor lângă care se așază.

Calderon 80_2

 Amplasat într-un front continuu, imobilul se retrage ușor de la aliniament, permițând în acest mod o mai bună deschidere a străzii către Piața G.M. Cantacuzino și un largou al traseului pietonal. Totodată, retragerea pune în evidență eleganța fațadei vecine.

Calderon 80_3

Încăperile au ferestre adânci pentru o filtrare succesivă a legăturii dintre spațiul interior către cel exterior. Parcursul dinspre spațiul public spre fiecare apartament este secvențial, marcat de schimbări ale materialității.

Calderon 80_4

Architects: Andrei Șerbescu, Adrian Untaru, Bogdan Brădățeanu, Valentina Ţigâră, Elena Zară, Mihail Filipenco, Oana Codru

Photo Credits: ©Cosmin Dragomir