Mergi la conţinutul principal

Casa Memoriala Anton Pann

  • Artist Zeppelin
  • An 2019
  • Categorie Arhitectură, Interior Design

Fiecare cameră de la parter are o temă principală: biografia și contextul literar și politic, Bucureștii mijlocului de secolul al XIX-lea, relația cu arta muzicii, activității de editor și tipograf. Există și un spațiu pentru ilustrațiile de carte pe care scrierile lui Anton Pann le-au inspirat.

zeppelin

Pivniței îi rămâne locul de întâlnire cu cele câteva cărți în care Pann glosează pe tema alcoolului. Folosirea unui sistem reticulat – o schelă cu pătrate și dreptunghiuri – a venit ca o soluție prin care toate instrumentele muzicale, imaginile, partiturile și facsimilele expuse să fie aduse la același grad de importanță, expresivitate și claritate.

zeppelin

Mai mult, imaginile care au fost expuse – fotografii, ilustrații sau copiile textelor – au fost descompuse în mod analitic, devenind la rândul lor ca obiecte tridimensionale. Imprimate fiind pe mai multe straturi transparente, fiecărei imagini i s-a creat o anumită adâncime care relevă mai bine atmosfera timpurilor trecute, animând cadrele respective.

zeppelin