Mergi la conţinutul principal
search

Casa Studio 2

  • Artist DAAA
  • An 2022
  • Categorie Architecture
„Abordarea #forward a studioului DAAA va continua să se concentreze pe simplitate, expresivitate și funcționalitate. Astfel, echipa va acorda mai multă importanță flexibilității și modularității pentru realizarea unor spații de calitate.”

- Echipa DAAA*

DAAA

Finalizată în 2017, casa studio este locul în care proprietarul artist a găsit atât refugiu pentru introspecție, cât și inspirație pentru creația artistică. Prezența frecventă a altor colegi artiști l-a determinat, mai ales în condițiile ultimilor 2 ani, să își dorească noi spații creative – un studio de muzică și un atelier de pictură. Pentru a nu agresa simplitatea și acuratețea clădirii inițiale, dar și pentru a distinge vizual și funcțional, cele două spații au fost adăugate prin suprapunere, pe două niveluri distincte, peste corpul parter existent.

DAAA

DAAA

Studioul este un nivel opac, introvertit, integrat prin prelungire în volumetria albă existentă. Atelierul este un volum translucid, provocator, așezat peste casă, cu deschideri transparente punctuale. Cele două noi niveluri sunt conectate prin două scări, una care preia fluxul direct din curtea exterioară și alta care face posibil accesul din unica zonă de legătură interioară cu casa existentă.

DAAA

DAAA

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.