Mergi la conţinutul principal
search

Celălalt oraş

  • Artist Radu Manelici
  • An 2019
  • Categorie Graphic Design, Editorial

Ghidul conţine hărţi speciale, poveşti scrise sau fotografiate. Poveştile sunt despre case frumoase, mai noi sau mai vechi; despre parcuri istorice, monumente şi patrimoniu industrial, despre blocuri, case care cresc deasupra străzii, despre case-vagon cu bolţi de viţă sau despre centre culturale independente; despre artişti vizuali radicali, curatori, dansatori, arhitecţi, designeri, medici, administratori de bloc, scriitori, activişti comunitari, antreprenori sociali.

Radu Manelici

Radu Manelici

Mergem în vizită la doamnele Victoria, Jana, Mărioara, Leana şi Geta din Rahova, dar şi, mai spre sud, la casa lui Arghezi. Mai aflăm şi despre nişte zeci de primari, cu câte un mandat de zece minute fiecare. E o carte pentru călători, pentru cei ce iubesc oraşele şi sunt interesaţi de felul în care se descurcă singure şi se reinventează. E și o carte pentru cei îndrăgostiţi de sudul etern şi de pretutindeni.

Radu ManeliciRadu Manelici

Echipă proiect:

Editori: Ştefan Ghenciulescu, Mihai Duţescu, Andrei Mărgulescu, Cosmina Goagea, Constantin Goagea
Coautori: Ştefan Ghenciulescu, Mihai Duţescu, Andrei Mărgulescu, Cosmina Goagea, Constantin Goagea, Iuliana Dumitru, Dorothee Hasnas, Rucsandra Pop, Raluca Voinea
Fotografii: coautorii/the coauthors, Ştefan Tuchilă, Nicolae Comănescu
Artwork: Maria Alexandrescu
Design: Radu Manelici (Faber Studio)
DTP: Aurelian Ardeleanu
Producţie: Fabrik
Tipărit şi legat în: Romania.