Mergi la conţinutul principal
search

co-LIZA

  • Artist Atelier Ad Hoc
  • An 2023
  • Categorie Product Design

co-LIZA este o lucrare realizată în cadrul unui proiect pilot inițiat pentru a crea un prim contact cu o minoritate subreprezentată din București – migranți/imigranți/refugiați din țările Orientului Mijlociu.

````````````````

Realizarea lucrării a avut în vedere deficitul infrastructurii existente adresate acestor grupuri, rolul acesteia fiind de a crea o resursă în co-gestiune pentru comunitate, ce poate fi disponibilă imediat în funcție de nevoie și prin implicarea pe termen lung a persoanelor/ agenților care fac parte din demers.

````````````Obiectul comunică prin culoare și printr-o serie de marcaje indicative, posibilele configurații care definesc cadrul fizic al unor activități diferite (interior/ exterior) precum ateliere, mese comunitare, petreceri, joacă sau plimbări, incluzând depozitarea obiectelor necesare acestora.

````````````Liza, un element standard folosit pentru transportul mărfurilor, este integrată ca structură în cadrul piesei de mobilier, căruia îi susține deplasarea atât la interior cât și la exterior.

Project team:

Authors / Autori - arh. George Marinescu, arh. Maria Daria Oancea
Collaborators/ Colaboratori :
Detail design and production/ Proiectare de detaliu și producție : Andrei Savonea
Project/ Proiect : "We Are Here To Stay"
Project coordinators/ Coordonatori proiect: Adelina Luft (independent curator) and MNȚRplusC (Ilina Schileru)
Community Coordinator/ Coordonator Comunitate : Rashiqa Omar
Partners/ Parteneri: Romanian Peasant Museum, Activ Random Association and Viața în Mov.

 

Photo credits:

Atelier Ad Hoc