co-LIZA 2.0 este un proiect realizat în cadrul unei rezidențe de cercetare organizate de Asociația Casa Jakab Toffler în cartierul Fabric din Timișoara, ce are la bază un demers similar desfășurat în anul 2022 în București.
Scopul proiectului este de a ajuta grupurile civice care activează în cartier să organizeze evenimente culturale și sociale cu ajutorul unui obiect-resursă care se află în co-gestiune între diferite organizații.
Obiectul este gândit ca un kit de activare comunitară sub forma unui echipament mobil, ușor de transportat pe distanțe relative scurte în cartier, putând fi montat în diferite ipostaze.
Liza, un element standard folosit pentru transportul mărfurilor, este integrată ca structură în cadrul piesei de mobilier, căreia îi susține deplasarea.
Această variantă a lucrării este prevăzută cu un element vertical tip catarg, ce poate fi montat până la înălțimea de trei metri, de care pot fi agățate diferite elemente de prindere și cabluri pentru diferite activități.
Project team:
Authors: Atelier Ad Hoc Arhitectură | Comunitate, arh. George Marinescu, arh. Maria Daria Oancea
Beneficiary: Jakab Toffler House Association, Minitremu
Detailed design and production: Andrei Savonea
The initiative is being carried out within the Social Fabric research and creation residence, as part of the national cultural program "Timișoara - European Capital of Culture in 2023", financed by the Grow Timișoara 2023 program.
Photo credits: Atelier Ad Hoc, Casa Jakab Toffler