Mergi la conţinutul principal
search

Coloană pentru nimic

  • Artist Alexandra Constantinescu
  • An 2022
  • Categorie Multidisciplinar
 

Doar întrebând „Ce-ar fi dacă…?” ne conduce spre o nouă perspectivă. Schimbarea zonei de focalizare dezvăluie un nou câmp de explorare. În instalația sculpturală „Coloană pentru nimic”, artista urmărește această idee, aplicând-o unei analize profunde, dar subtile, a procesului personal de creație.

Ea modifică ușor practicile tradiționale pentru a genera o căutare a unor rezultate imprevizibile și secundare. În ceramică, tehnica de turnare în negative produce resturi - fragmente care se ascund în forma obiectului primar. În exterior, acestea afișează un sens și un scop indescifrabile.

Aceste calități opuse le fac frumoase, complexe și importante în sine. Prin urmare, ele sunt colectate și aranjate metodic. Una câte una, se suprapun și se transformă într-un corp ceramic modular care se aseamănă unei coloane. Artista manifestă mai mult interes pentru a observa conexiunile dintre materiale și acțiuni decât pentru a obține o estetică sau o funcționalitate.

 

*Odată cu împlinirea a zece ani de Romanian Design Week, în 2022, sub tema #FORWARD, punem sub lupă importanța designului și a arhitecturii în proiectarea viitorului. RDW Digital Showcase este o colecție digitală de idei despre viitor și de proiecte recente, semnate de studiourile și designerii locali care au participat la festival de-a lungul celor 10 ediții.