Mergi la conţinutul principal
search

DHD - locuință individuală

  • Artist Studio A19
  • An 2023
  • Categorie Arhitectură

Pe un teren dispus cu latura lungă între o stradă și un ansamblu rezidențial alipit la calcan, proiectul urmărește un răspuns particular la nevoia unei locuiri contemporane, căutând să ofere un obiect complex, cu spații bine gândite și adesea neanticipate și detalii adaptate unor nivele diferite de percepție.
În limitele dimensiunilor reduse ale terenului disponibil și a condiționărilor urbanistice care conduceau spre un volum masiv de tip bară, proiectul și-a propus transformarea unui spațiu predictibil într-un loc surprinzător. Îmbină zone dedicate unor utilizări variate și detalii care să dea scară locului, dar mai ales, un loc în care exteriorul devine extensia firească a traiului de zi cu zi.

ADNBA
ADNBAADNBA

Astfel, miza principală - curtea fragmentată în planul orizontal al parterului, se extinde și pe verticală unde prin intermediul unei scări exterioare “secrete”, se continuă cu o terasă la etajul 1- înconjurată de terase proiectate cu plante ce vor permite, în timp, dezvoltarea unei gradini intime la înălțime.

ADNBAADNBAADNBAADNBAADNBAADNBAADNBA

Echipa:

Autori : arh. Cosmin Dragomir ,arh. Alina Dragomir
Colaboratori arhitectura, redactare si detaliere tehnica : arh. Cristina Baltoi , arh. Calin Crudu , arh. Maria Degeratu
Proiectare Structura : DaDa Proiect
Proiectare Instalatii : MaxArt Engineering
Confectii metalice : Stema Metal Design

Foto:

Cosmin Dragomir