Mergi la conţinutul principal
search

Doom Loom

  • Artist Megan Dominescu
  • An 2020
  • Categorie Multidisciplinar
Abordând subiecte precum extincția animalelor și distrugerea iminentă, Megan Dominescu creează tapiserii detaliate de mari dimensiuni. Artista tratează subiecte de actualitate, relevante într-o manieră jucăușă, chiar ironică. Absolventă a Facultății de Arte plastice, secția Pictură, Megan a decis să își schimbe direcția artistică și să lucreze exclusiv cu textile. A învățat în copilărie să coasă, să împletească și să croșeteze de la mama și bunica ei și a folosit mereu aceste tehnici pentru a se exprima. Umorul este o parte esențială din lucrările lui Megan și o ajută sa creeze lucrări prietenoase, ușor de digerat, care în esență însă tratează probleme actuale mult mai serioase.

- Megan Dominescu*

Sculpturile textile ale lui Megan se situează la intersecția dintre o lume fantastică, de vis și realitatea noastră adesea deprimantă. Abordează teme joviale, în care apar creaturi imaginare, în contrast cu contextul în care sunt amplasate.

Doom Loom

Megan folosește cârligul și croșeta pentru a crea tapiserii de mari dimensiuni, cu o textură similară cu cea a covoarelor groase din lână. Ea readuce la viață aceste tehnici tradiționale, cu o perspectivă modernă, umoristică.

Doom Loom

Materialele folosite sunt predominant reciclate (haine vechi, resturi de materiale și ață second hand), în încercarea de a trage un mesaj de alarmă în ceea ce privește procesele nesustenabile ale producției de materiale textile.

Doom Loom

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.