Mergi la conţinutul principal
search

Fingerprint Vases

  • Artist UAU
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„UAU este în primul rând un gest sculptural prezentat într-un context de produs, o declarație conceptuală în care un obiect funcțional poate comunica o idee abstractă. Prin muncă mea, încerc să insuflu idealuri estetice, precum sensibilitate intelectuală și emoțională, în lucruri de la care în mod normal nu te-ai aștepta să fie văzute drept artă.”

- Vanessa, fondator UAU

Proiectul pornește de la ideea că mâinile noastre sunt niște instrumente extrem de fin acordate, iar atingerea este o experiență profund umană. Ritmurile trupurilor noastre se sincronizează prin atingere, de exemplu atunci când ne îmbrățișăm. Relația dintre confort și atingere poate fi extrapolată și către alte experiențe, cum este lucrul cu ceramica. Atingerea ceramicii lasă o urmă care ramâne pentru totdeauna. Acest gest încearcă de fapt să plaseze ideea de confort în eternitate.

Fingerprint Vases

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.