Mergi la conţinutul principal
search

Floreasca 1 Residences

  • Artist re-act now
  • An 2016
  • Categorie Arhitectură

Imobilul de locuinţe supus propunerii noastre se află într-una din zonele reprezentative ale Bucureştiului într-o zonă în care „construitul” este în mare parte rezidenţial şi unde vecinătatea cu două lacuri te poartă  într-o posibilă zonă cu o senzaţie romantică. Locaţia reprezentativă în care se află imobilul aduce odată cu sine necesitatea abordării obiectului propus din perspectiva unui posibil „landmark” ca obiect urban.

Floreasca 1

Materialitatea faţadei în contextul temei rezidenţiale a primit o importanţă deosebită în concept. Astfel o textură majoră aplicată pe lemn are menirea creării unei senzaţii de „acasă”. Volumetria introduce un concept de hibrid compoziţional prismatic cu rolul de a simboliza multitudinea de spaţii intime  prin „căsuţe” aparţinând unei  „case – mamă”.

Floreasca 1

Senzaţia generală dată de conceptul propus prin atributele unei percepţii de: relaxare, intimitate, integrare cu perspectivele peisajului natural, siguranţa şi confortul mental, a putut crea premizele unui posibil „acasă”.

Floreasca 1