Volumul Goldstein Maicu. Vilele Moderne. Constanța 1931-1940, rezultatul colaborării între autori din diverse domenii – arhitectură, istorie, jurnalism – este gândit a fi un ghid al Constanței pentru publicul larg, ce aduce în prim-plan o etapă înfloritoare din istoria orașului, prea puțin cunoscută azi.
Cartea prezintă o decadă din istoria arhitecturii Constanței marcată de activitatea foarte prolifică a unui tânăr arhitect evreu, devenit după război o personalitate importantă a mediului profesional și academic din București.
Autorii volumului semnalează, de asemenea, starea avansată de degradare și mutilare a imobilelor construite atunci, dintre cele care au rezistat până astăzi.
Cartea poate fi un motiv excelent pentru o excursie de o zi la Constanța, cu un capitol final dedicat unui tur al peninsulei.
Grafica se pliază pe conceptul editorial, prin organizarea clară a informației în cele 10 capitole. Textul permite o lectură ușoară, volumul este elegant, ușor și prietenos.
Project team: Autorii: arh. Dorothee Hasnaș (coordonator), arh. Andreea Cel Mare, arh. Mihaela Criticos, arh. Radu Cornescu, ist. Ciprian Plăiașu.
Photo credits: Atelierul de grafică