Mergi la conţinutul principal
search

Hot topic

  • Artist Ferencz Borbala
  • An 2020
  • Categorie Fashion
„Foarte multe haine noi și second-hand de calitate slabă ajung în Europa de Est. Pentru colecțiile Borbala materialele sunt procurate în second-hand-uri și piețe de vechituri din România și Ungaria. Preferăm în special piese purtate, cu defecte, găuri, pete. Realizăm colecțiile vestimentare prin deconstruirea hainelor deja existente, pe care le recompunem în piese noi. Creăm patchwork-uri, colaje textile care sunt folosite ca un material nou. Pe langă asta, experimentăm cu reciclarea plasticului și combinarea acestuia cu materialele textile.”

- Ferencz Borbala*

„ ”

Colecția este inspirată de lucrarea de artă a lui Michelangelo Pistoletto: “Venus of the rags”. Urmărind caracteristicile mișcării “arte povera”, piesele sunt realizate din materiale pe care le folosim zi de zi: haine second-hand și deșeuri de plastic.

„ ”

Prin exagerare și tehnici experimentale aceste materiale capătă o nouă valoare și o estetică unică. Proiectul dorește să pună sub semnul întrebării felul în care definim azi ce este valoros și ce este gunoi.

„ ”

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.