Mergi la conţinutul principal
search

Hotel la mare

  • Artist DAAA
  • An 2019
  • Categorie Arhitectură

Aparținând unei lotizări din Mamaia Nord cu un regim de înălțime inițial de maxim trei niveluri, terenul avea o poziție ideală, situat în primul rând cu vedere la mare, adiacent unei zone verzi și deservit de două străzi paralele.

DAAA

În consecință, hotelul s-a configurat ca un volum compact având camerele orientate către mare la est, zona verde propusă la sud și zona de acces la vest, latura de nord deservind parcarea și accesele de serviciu. În același timp, s-a speculat dublul acces precum și diferența de nivel dintre cele două străzi prin dispunerea pe două niveluri a funcțiunilor de recepție, bar, restaurant, sală de conferințe.

DAAA

Aspectul exterior a mizat pe efectul de umbrire dat pe volumul simplu alb, de adâncimea logiilor uniform distribuite pe fațade. Stadiul actual este, însă, profund afectat de nerealizarea infrastructurii, precum și de noul regulament de urbanism care a permis realizarea de construcții foarte înalte și dense în fosta zonă de protecție a plajei.

DAAA

DAAA

DAAA

Echipă proiect:

Arhitecți: DAAA / Raul Ardelean, Simina Dron, Maria-Elena Dron
Structural Engineering: KEIL-BAU / Sterie Caradima, Nicoleta Oprea
Building Services: NOA PROIECT / Elena Iatan, Alexandru Iatan, Răzvan Silviu Ștefan /// KRENIC / Elvis Tarlea, Ionuț Toma

Foto credts: DAAA.