Mergi la conţinutul principal
search

IDentity

  • Artist PLUTO.lines
  • An 2020
  • Categorie Graphic Design, Product Design
„Acest exercițiu de imaginație dorește să atragă atenția asupra modului de a percepe traseul omului în societate din perspectiva unei viziuni utopice. Prin prezentarea unei societăți perfecte, omul  este provocat să înțeleagă mediul în care trăiește, iar prin imaginație poate exersa schimbarea sinelui spre a declanșa schimbarea pe scara largă, cea a societății. Conceptul este gândit și regândit până ce egoul ajunge să fie îndeajuns de mulțumit, dar niciodată complet și mereu în căutare de sine.”

- Georgiana Ghiț, graphic designer PLUTO.lines*

01

Seria IDentity este povestea unei societăți imaginare în care lumea respiră în același ritm. Este o invitație la un exercițiu de imaginație despre „cum ar fi dacă...” IDentity (identitatea sinelui) propune imaginea acestei societăţi perfecte în care oamenii sunt egali, lipsiţi de conceptul discriminării și puternici prin calitatea lor de a construi comunităţi utopice, în care solidaritatea primează.

Conceptul prezentat este încapsulat într-o serie de 6 ilustrații pe parcursul unei povești care se desfășoară în 6 stadii ce surprind condiția omului modern.

02


graphic designer: Georgiana Ghiț // storyteller: Raluca Aprodu


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.