Mergi la conţinutul principal
search

Înăuntru

  • Artist Dume de Mestecat x 441 Design Studio
  • An 2020
  • Categorie Graphic Design
„Ce am realizat în această perioadă a fost că schimbarea poate să vină peste tine când te aștepți mai puțin și că tot ceea ce ai impresia că știi se poate schimba peste noapte. Pandemia a fost dimineața schimbărilor: ne-am schimbat perspectivele, felul în care ne raportăm la ceilalți, viețile, pasiunile, obiceiurile de consum și, mai ales, prioritățile. 
Întrebarea care ne rămâne acum este de câte schimbări avem nevoie pentru transformare? Schimbările care nu se fac mari și nu devin transformare sunt doar niște începuturi. Rămân potențial. Iar noi credem că ceea ce avem nevoie este să conectăm toate schimbările de care am fost în stare pentru o transformare reală, concretă, aici și acum.” 

Dume de Mestecat x 441 Design Studio*

Dume de Mestecat x 441 Design Studio

Înăuntru este un bloc construit pe Instagram de către Dume de Mestecat x 441 Design Studio.

Dume de Mestecat x 441 Design Studio

Pandemia i-a prins împreună, în case separate, așa că au vrut să-i găsească un sens mai mare decât cel care se vedea. Și fiindcă nu se vedea, au deschis ferestrele și ușile și i-au invitat pe oameni să dea follow vieților celorlalți ca să vadă că toți trăiau aceleași lucruri împreună și separat. 

Dume de Mestecat x 441 Design Studio

Au început să strângă poveștile celor care le-au deschis ușa ca să vadă cum au stat înăuntru și cum s-au simțit pe interior. Au ilustrat, până acum, 59 de apartamente. Poveștile sunt primite de la oameni, scrise/editate/rescrise de echipa proiectului, ilustrate și postate pe Instagram. Au primit aproape 100 de povești, crowdsourced și cu investiție media zero. Proiectul a devenit realitate în cadrul Street Delivery 2020, când a fost videoproiectat pe o clădire din centru pentru a arăta cum s-au desfășurat în paralel viețile oamenilor în izolare.

Dume de Mestecat x 441 Design Studio

Echipa proiectului: 

441 Design Studio - Alina Filipoiu, Șerban Leafă, Silvia Nedelcu, Alexandra Zegrean

Dume de Mestecat - Laura Ionescu & Ioana Zvâc

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.