Mergi la conţinutul principal
search

(În)toarcem tradiția spre viitor. De cânepă

  • Artist Ecosistemul PATZAIKIN
  • An 2020
  • Categorie Multidisciplinar

Povestea cânepii - de la planta de cânepă la fir, de la țesătură la produs finit - urmează motorul interior al ecosistemului PATZAIKIN, care antrenează materialitatea și sensibilitatea fibrelor de cânepă, învățând din înțelepciunea milenară a moștenirii textilelor românești și adaptând-o la nevoile vieții moderne. Lăsând în urmă tendințele sezoniere ale modei, piesele devin expresia proprie a unei apariții fără vârstă.

decanepa1

decanepa2

Patzaikin este un ecosistem creativ de modă și stil de viață românesc fondat în 2011 la București de către arhitectul Teodor Frolu și campionul olimpic Ivan Patzaichin. Directorul creativ al ecosistemului este Olah Gyarfas, a cărui viziune, îmbinată cu inspirația dată de viața în Delta Dunării a lui Ivan Patzaichin și de conexiunea acestuia cu natura, a dus la apariția brandului. Colecțiile sale de îmbrăcăminte și de decorațiuni de interior propun o estetică sculpturală și austeră într-o cromatică minimalistă, în conformitate cu simplitatea și naturalețea care au devenit distincte pentru brand. Ecosistemul Patzaikin promovează transferul de resurse materiale și imateriale din patrimoniul rural local, ghidat de experiența sa creativă și distilat prin designul contemporan, într-un concept de antreprenoriat colaborativ între artiști, artizani, arhitecți, designeri și pasionați de meșteșuguri.

decanepa3 decanepa4

decanepa5

Ecosistemul PATZAIKIN creează modele, produse și povești, destinate să îi atragă și pe alții în călătoria redescoperirii și reconectării la natură. A izvorât din dorința de a construi un pod către trecut, de a revizita, de a reprezenta în mod inovator patrimoniul tradițional în lumea modernă. Privind cu aceeași intensitate către fațetele vechi și noi ale patrimoniului local, promovează transferul de resurse materiale și imateriale prin experiență creativă și design contemporan.

decanepa6

decanepa7


Brand arhitect: Teodor Frolu

Designer: Oláh Gyárfás

Fotograf: Dan Vezentan

Modele: Iulia Fulgeanu/One Models, Andrei Foday, Eduard Theodor Neagu & Eduard O/MRA Models, Sorin/Mandarina Models, Alexandru Manga   

Accesorii: DeCorina Hats

Make-up artist: Claudiu Burcă


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.