Mergi la conţinutul principal
search

Kané - New Romanian Cuisine

  • Artist Yellow Office
  • An 2021
  • Categorie Interior Design

Un restaurant se reinventează ca spațiu al experimentelor și experiențelor culinare. Tema arhitecților a fost să transpună un interior tipic anilor 1900 într-unul autentic și contemporan, în care nu doar mâncarea este o experiență, ci și atmosfera creată în jurul ei. A fost generată următoarea soluție: ingrediente tradiționale în bucătărie, tehnici și materiale tradiționale în design-ul interior.

Kané - New Romanian Cuisine Kané - New Romanian Cuisine

S-a început cu identificarea elementelor din vocabularul arhitectural original al casei. Studiul a fost extins către materiale, cromatică și tehnici tradiționale care se pot integra într-un limbaj contemporan. Așa au apărut peretele placat cu ceramică neagră de Marginea, mozaicul în tehnică tradițională cu piatră de râu, lemnul ars, tencuiala cu praf de piatră.

Kané - New Romanian Cuisine Kané - New Romanian Cuisine

Totul gravitează în jurul bucătăriei, un laborator culinar accesibil vizual oaspeților prin deschiderea către holul de intrare și prin zona tip chef’s table. Design-ul devine astfel un instrument în noua experiență culinară.

Kané - New Romanian Cuisine

PROJECT TEAM:

arh. Vladimir Mîndru
arh. Rareș Fotău-Cojocaru
arh. Irina Lupu

Photo Credits: Vladimir Mîndru