Un restaurant se reinventează ca spațiu al experimentelor și experiențelor culinare. Tema arhitecților a fost să transpună un interior tipic anilor 1900 într-unul autentic și contemporan, în care nu doar mâncarea este o experiență, ci și atmosfera creată în jurul ei. A fost generată următoarea soluție: ingrediente tradiționale în bucătărie, tehnici și materiale tradiționale în design-ul interior.
![Kané - New Romanian Cuisine](/sites/default/files/inline-images/Upload_foto_3_7c580c0335f586a447e42067bed8d884_-min.jpg)
![Kané - New Romanian Cuisine](/sites/default/files/inline-images/Upload_foto_1_c406bed1d0d9d6a4d11df44edd10fc0f_-min.jpg)
S-a început cu identificarea elementelor din vocabularul arhitectural original al casei. Studiul a fost extins către materiale, cromatică și tehnici tradiționale care se pot integra într-un limbaj contemporan. Așa au apărut peretele placat cu ceramică neagră de Marginea, mozaicul în tehnică tradițională cu piatră de râu, lemnul ars, tencuiala cu praf de piatră.
![Kané - New Romanian Cuisine](/sites/default/files/inline-images/Upload_foto_2_d235736a5327798b68eafb379ebe8e01_-min.jpg)
![Kané - New Romanian Cuisine](/sites/default/files/inline-images/Upload_foto_4_ba68d8dd71629d9d9dd4a91f6a55331a_-min.jpg)
Totul gravitează în jurul bucătăriei, un laborator culinar accesibil vizual oaspeților prin deschiderea către holul de intrare și prin zona tip chef’s table. Design-ul devine astfel un instrument în noua experiență culinară.
![Kané - New Romanian Cuisine](/sites/default/files/inline-images/Upload_foto_5_a15864c3d83da41b89f32808373c56c2_-min.jpg)
PROJECT TEAM:
arh. Vladimir Mîndru
arh. Rareș Fotău-Cojocaru
arh. Irina Lupu
Photo Credits: Vladimir Mîndru