Un restaurant se reinventează ca spațiu al experimentelor și experiențelor culinare. Tema arhitecților a fost să transpună un interior tipic anilor 1900 într-unul autentic și contemporan, în care nu doar mâncarea este o experiență, ci și atmosfera creată în jurul ei. A fost generată următoarea soluție: ingrediente tradiționale în bucătărie, tehnici și materiale tradiționale în design-ul interior.
S-a început cu identificarea elementelor din vocabularul arhitectural original al casei. Studiul a fost extins către materiale, cromatică și tehnici tradiționale care se pot integra într-un limbaj contemporan. Așa au apărut peretele placat cu ceramică neagră de Marginea, mozaicul în tehnică tradițională cu piatră de râu, lemnul ars, tencuiala cu praf de piatră.
Totul gravitează în jurul bucătăriei, un laborator culinar accesibil vizual oaspeților prin deschiderea către holul de intrare și prin zona tip chef’s table. Design-ul devine astfel un instrument în noua experiență culinară.
PROJECT TEAM:
arh. Vladimir Mîndru
arh. Rareș Fotău-Cojocaru
arh. Irina Lupu
Photo Credits: Vladimir Mîndru