Mergi la conţinutul principal
search

KIKIMRA

  • Artist Alexandru Floarea
  • An 2020
  • Categorie Fashion
„Făcând parte dintr-o societate al cărei ritm este din ce în ce mai alert, colecţia îndeamnă să privim dincolo de ceea ce vedem, să apreciem munca din spatele unei lucrări. Încurajând slow fashion-ul, ne propunem să punem accent pe concept, proces, materiale utilizate şi sustenabilitate. Colecţia este ghidată de dorinţa de a rămâne distincți de fluxul principal, ea ne permite să ne aventurăm într-un spațiu dincolo de prejudecăţi, estompând standardele de frumuseţe, tinde să producă o schimbare în modul nostru de a ne percepe pe noi şi pe cei din jur.”

- Alexandru Floarea*

„ ”

Conceptul colecției vestimentare KIKIMRA oglindeşte frumosul care rezidă în imperfecțiunea realității. Îşi are inspiraţia în imaginea dezolantă a New York-ului în perioada anilor ’70–‘80, reflectată în fotografiile artistului german Miron Zownir (ani caracterizaţi de o energie sexuală și creativă copleșitoare, proteste zadarnice ale artiștilor și ale performerilor nonconformiști, lipsa de speranță de pe Bowery, lumea sumbră a vieţii nocture).

„ ”

Conferindu-i o dimensiune mai misterioasă, colecţia este realizată în variaţii de alb-nergu și pune în valoare nevăzutul, care rămâne acoperit de straturi de gri și umbră.

Colecţia permite privitorului să se aventureze într-un spațiu dincolo de ceea ce poate vedea ochiul. Deşi poetică, este în același timp suficient de reală pentru a deranja și pentru a-și face publicul să se întrebe și să reflecte. Colecţia nu face parte din „mainstream”, punând în valoare partea neconvenţională, periferică şi extremă a societăţii, dominată de glamour, divertisment şi sentimente false.

„ ”

*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.