Mergi la conţinutul principal
search

Make for Romania

  • Artist Nod makerspace
  • An 2020
  • Categorie Product Design
„Contextul pandemiei a întărit ceea ce am știut mereu, lucrul în care am crezut și pe care am pus accent cel mai mult: puterea comunității. Am văzut cum toată lumea s-a unit și și-a folosit know-how-ul și uneltele și timpul pentru a ajuta și pentru a se implica. Pentru noi, SCHIMBAREA a însemnat să ne adaptăm și să-i ajutăm pe cei ce aveau nevoie de ajutor. Să schimbăm ceea ce făceam înainte și să ne implicăm acolo unde era nevoie.”

- Echipa Nod makerspace*

Make4Romania

Make for Romania facilitează interacțiunea dintre comunitățile de makeri din întreaga țară, printr-o platformă intuitivă care devine totodată instrument de producție pentru o varietate de proiecte, la diferite scări de identitate. Platforma îi pune în legătură pe cei care au super idei cu persoanele și companiile care dețin resursele. În funcție de tipul de resurse de care dispune și de descrierile primite, platforma creează parteneriatele potrivite și conectează inteligent comunitatea pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele. În situația în care resursele financiare sau umane necesare implementării ideilor și proiectelor nu sunt disponibile inițiatorilor, platforma îi conectează pe aceștia cu parteneri, sponsori și investitori care le dețin și care sunt dispuși să sprijine.

Make4Romania

Platforma Make for Romania îi va sprijini totodată pe toți cei care activează in industria producătorilor din România, care au fost nevoiți să reconfigureze traseul activității pentru a se adapta contextului generat de criza pandemică. Împreună vor identifica soluții relevante provocărilor actuale și vor ajuta comunitatea de producători să se reinventeze după aceste vremuri dificile.

Make4Romania

Proiectul are totodată și un scop educațional, promovând învățarea hands-on, iar această componentă de studiu va fi susținută prin diverse cursuri, workshop-uri și seminarii, care, la început se vor desfășura in mediul online.

Make4Romania

Echipa proiectului:

Andra Giulea (Research & Database Lead), Mihaela Alexandrescu (Team & Project Advisor), Eliza Cosman (Partnership & Sponsors Lead), Andra Dumitriu (Communication Lead), Mihai Toma (Maker & Projects Advisor), Florin Cobuz (Platform Lead), Emanuele Musa (Innovation Expert), Maria Raicu (Research & Communication Support), Camelia Darie (Research & Partnership Support), Lorena Brează (Communication Contributor), Cristiana Bogățeanu (Project Management Consultant), Iuliana Floricică (PR & Media Specialist), Nicoleta Bujor (Copywriter), Andreea Cobuz (Research & Communication Contributor), Sorin Chirică (Production Lead)

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.