Mergi la conţinutul principal
search

Mama Matters

  • Artist LOOT Studio
  • An 2020
  • Categorie Graphic Design
„Procesul de lucru cu echipa Mama Matters a fost unul foarte plăcut, în special datorită viziunii clientului de a crea un starter kit inovator pentru una dintre cele mai neglijate perioade din viața mamelor și a copiilor lor, perioada imediat următoare nașterii. Ne-am bucurat să lucrăm pentru un proiect foarte bine informat și prezentat, într-o manieră sinceră, nefiltrată și autentică. Mama Matters a reușit să construiască produse sustenabile care deja își lasă amprenta în domeniul în care activează, iar echipa noastră este mândră că a ajutat la construirea identității vizuale pentru un proiect atât de necesar în lume.”

-  LOOT Studio*

Mama Matters

Odată cu nașterea unui copil se naște și o mamă! Viziunea Mama Matters este de a aduce în prim plan mamele, printr-un kit care adună produsele și informațiile necesare mamelor la început de drum, ajutându-le astfel să se simtă încrezătoare și să aibă grijă de sănătatea lor.

Mama Matters

Branding-ul creat de LOOT pentru Mama Matters are o abordare diferită față de proiectele similare existente pe piață. De la logo design la ilustrații si webdesign, LOOT a creat o identitate vizuală puternică și potrivită cu valorile principale ale clientului: maternitatea și noul drum al mamelor arătat într-o manieră sinceră, modernă și autentică.

Mama Matters

Pentru kit-ul pentru noi mame - produsul principal al clientului - LOOT a creat o scrisoare de intro, cu produse ilustrate și un poster pentru copii, care să îi țină preocupați în timpul schimbării scutecelor. Key visual-ul pentru poster este inspirat de faptul că cei mici nu disting foarte bine culorile la început, și sunt atrași de contraste care îi calmează.

Mama Matters

Produsul „erou” al clientului este set-ul de carduri „Mama Milestone Cards” care ilustrează realizările mamelor în minunata lor călătorie care începe atunci când se naște copilul. Pe spatele fiecărui card, mamele își pot adăuga notițe, și practic cardurile sunt transformate într-un jurnal special. Pentru setul de carduri „Mama Superpowers Cards”, LOOT a creat un sistem de pattern-uri și un layout care să fie ușor de citit, chiar și în timp ce ții copilul în brațe.

Mama Matters

Mama Matters


Ana-Maria Grigoriu // Stelian Dobrescu


*Proiectul face parte din expoziția CHANGE, care în cadrul Romanian Design Week 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.