Mergi la conţinutul principal
search

MUV Sanitiser

  • Artist Modulab
  • An 2020
  • Categorie Product Design

MUV este un robot autonom de sterilizare pe bază de lumină UVC. Cu o capacitate totală de 5200W, care îl face unul dintre cei mai puternici roboți din categoria lui din lume și o sursă de radiație UVC extrem de puternică, MUV sanitiser are o autonomie de minim 5 ore și poate steriliza un spațiu de 30 mp în sub 10 minute. Robotul este dotat cu 20 de senzori diferiți care ajută platforma în navigarea autonomă a oricărui tip de spațiu, dar și în interacțiunea cu mediul.

MUV Sanitiser

Fără a fi nevoie de a expune un operator uman la radiație, acesta își configurează automat traseul cel mai eficient pentru dezinfectarea fiecărei incinte și poate reduce timpul de sterilizare al unui spațiu cu peste 30% față de dispozitivele care trebuie acționate manual. Mișcarea continuă a sursei de radiație UVC asigură o distribuție uniformă în toată incinta, acționând asupra suprafețelor, dar și a aerului. Utilizatorul poate vizualiza harta pe care o configurează cu ajutorul unei aplicații Android, poate prelua controlul asupra traseului și poate descărca un raport la finalul fiecărui ciclu de sterilizare.

MUV Sanitiser

MUV Sanitiser

*Proiectul face parte din expoziția Antifragile, care în cadrul Romanian Design Week 2020 va prezenta noi preocupări din lumea designului, prin inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația cauzată de pandemie.